Медитацията и осъзнатият начин на живот добиват все по-голяма популярност през последните години. Причините са много.

Те носят невероятни ползи: преборват стреса, борят се с депресията и тревожността, подобряват съня, зареждат с енергия и дори подсилват имунната система.

Как да започнете да практикувате медитация и осъзнатост? Използвайте няколко приложения за смартфона си.

Headspace
Ема Уотсън го определя като „гениално“. Това е достатъчно сериозна реклама, за да го тествате. Може да го свалите безплатно и да използвате пробна версия. След това ще се наложи да се абонирате. Цените стартират от 6 долара на месец.

OMG. I Can Meditate!
Това приложение е създадено от треньора по медитация Лин Голдбърг. Безплатно е и може да се запишете за различни програми – духовни, подобряване на връзката, управление на времето и т.н.

Yoga Wake Up Alarm Clock
Готови ли сте да се събудите от правилната страна на леглото? Това приложение ще настрои алармата ви и ще ви предложи медитативна или йога практика.

Този трик ще ви помогне да заспите за по-малко от минутаНай-накрая можете да забравите за броенето на овце

Buddhify
Тук подходът е повече като на игра. Buddhify се заплаща.

Relax Melodies Oriental Meditation
Ако искате да подобрите конкретно съня си, то използвайте това приложение. Предоставя различни успокояващи и бели шумове, както и медитативни сесии с насочване как да ги изпълните оптимално.

Calm
Това приложение е подходящо за истинско приключение в света на спокойствието. Сесиите са разделени по продължителност – 5 минути, 20 минути, 30 минути. Можете да подберете програми, които пасват на вашия стил и потребности.