Уорън Бъфет е един от най-успешните инвеститори в историята, като често е наричан „Оракула от Омаха“.

В своята нова книга, Джилиан Зоуи Сигъл кани 30 от световните лидери, включително и Бъфет, за да споделят неразказани до този момент истории и тайни за трудния им път до върха.

В своето есе, Бъфет използва момента, за да се обърне към младите хора и казва: „Грижете се за тялото и ума си“.

Звучи просто, нали?

Бъфет обаче продължава: „Да кажем, че ви предлагам да ви купя колата на мечтите ви. Можете да изберете която кола пожелаете, тя ще ви очаква след края на часовете, за да ви откара до вкъщи“.

Има само една уловка, както и с повечето неща в живота: това ще е единствената ви кола до края на живота ви.

„Сега, след като знаете това, как ще се отнасяте с колата?“, пита той.

Съветите на Бъфет: Как да направите първия си милионЛегендарният инвеститор Уорън Бъфет е идеален модел за подражание, независимо дали сте начинаещ инвеститор или вече преследвате финансово могъщество

„Предполагам, че ще прочетете инструкциите поне четири пъти, ще я карате внимателно, ще сменяте маслото два пъти по-често от необходимото. Ако път забележите малко ръжда по колата, сигурно веднага ще я отстраните, за да не се разпространи – понеже знаете, че тази кола е до края на дните ви.“

Е, ситуацията с колата е еднаква с тази, в която са ума и тялото ви. С други думи, така както се отнасяте с колата, така се грижите и за вашето тяло.

„Умът ви ще е с вас до края на дните ви. Ако не се грижите за него докато сте млади, това е все едно да оставите колата навън, докато вали градушка. Ако не се погрижите за ума си докато навършите 40 или 50 години, ще сме като кола, която не може да се управлява“, каза още той.

Сега, сигурно се питате дали Бъфет практикува нещата, на които ни учи, особено като знаем любовта му към хамбургерите и любимата му Coca-Cola.

Отговорът в по-голямата си част е положителен.

Уорън Бъфет има ясно мерило за успеха и това не са паритеОтношенията с хората и любовта на близките са определящи за успеха, смята милиардерът

Бъфет казва, че се наслаждава на добро здраве, но също така гледа да се радва на живота всеки ден.

През 2007 г. той разказва, че „лекарят му казва: „Или трябва да се хваните по-здравословно, или спортувайте.“

Бъфет избра последното, което нарече „по-малкото от две злини“.