Търсенето на миниатюрни версии на различни зеленчуци нараства на фона на пандемията, предава БГНЕС.

Пандемията от COVID-19 доведе до рязко повишаване на стреса за милиони хора по света, но в същото време тя постави фокуса върху здравословните хранителни навиции. Потребителите все по-често купуват пресни мини зеленчуци с размер на пръст, богати на витамини и минерали. Разнообразие от мини зеленчуци като патладжан, краставица, морков, царевица, спанак, маруля, домат, цвекло, черен пипер и лук произвежда земеделска компания в град Серик, който се намира в средиземноморската турска провинция Анталия.

"Мини зеленчуците" са сред най-предпочитаните продукти по време на пандемията.

Приготвени и опаковани, за да се консумират като здравословни закуски, малките версии на зеленчуците стават все по-популярни поради богатия си вкус и факта, че се произвеждат без никакви химикали или пестициди.

Маркетинг мениджърът на селскостопанската фирма Бурак Акбулут коментира пред местните медии, че продажбите както на вътрешния, така и на международния пазар са се увеличили напоследък.

“Износът на миниатюрни зеленчуци нарасна с 20% в сравнение с периода преди COVID-19. Хората правят здравословен избор”, казва Акбулут.

По думите му по-голямата част от търсенето идва от Русия и арабските страни.