Петокласник от американския щат Тексас спечели 3200 долара от поскъпването на акциите на GameStop, съобщава New York Post.

Джейдън получил книжата като новогодишен подарък от майка си, която ги купила по 6 долара за брой през 2019 година.

Тази седмица цената им достигна нива от близо 400 долара за брой, а портфейлът на Джейдън достигнал сумата от 3 200 долара.

Той и майка му били изненадани от "бурята", която се разрази на Уолстрийт покрай поскъпването на акциите на търговеца на видеоигри. Дребните инвеститори започнаха масово да ги купуват, създавайки проблеми за големите хеджфондове, заложили на понижения в цената.

"Телефонът ми буквално блокираше от съобщенията, защото след покупката на акциите на GameStop получавам новини, свързани с тях. Опитах се да му обясня, че това, което става , необичайно и го попитах дали иска да продаде или да си запази ценните книжа", разказва Нина Кар.

10-годишният Джейдън решил да продаде книжата, възползвайки се от високата им цена. Той обаче смята да инвестира 1000 долара от печалбата си в други перспективни инвестиции, а останалата сума ще вкара в банкова сметка.

"Ще се опитам да му обясня, че не бива да купува всичко, което види, а да следи информацията и да инвестира разумно. сега обаче ще го оставя да се порадва на печалбата си", казва още майка му.

Тя съжалява, че през 2019 година не е купила повече от акциите на GameStop.