Цената на биткойна скочи с 20% по-рано днес, след като Илон Мъск добави хаштага #bitcoin към биографията си в Twitter.

Виртуалната валута внезапно започна да поскъпва, добавяйки 5 000 долара към цената си в рамките на час, достигайки нивото от 37 299 долара, сочат данни на CoinDesk.

Малко пред 14:00 часа българско време най-популярната криптовалута бележи ръст от над 18% за деня - до около 36 900 долара.

Мъск добави хаштага #bitcoin към биографията си в Twitter по-рано днес. Той също така пусна криптирано съобщение, което гласи: “В ретроспекция това беше неизбежно.”

Това само засили волатилността на пазарите тази седмица, в която силно скъсените акции на компании, като GameStop и AMC, скочиха драстично благодарение на наплива на инвеститори на дребно, които се организираха в Reddit форума WallStreetBets.

Българин писа 154 пъти на Илон Мъск, той му отговориНяма съмнение, че постоянството винаги дава резултати. Разработчик на видеоигри си постави за цел да привлече вниманието на Илон Мъск и наистина успя

Друг форум в Reddit на име SatoshiStreetBets пък организира инвестититори да повишат цената на криптовалутата Dogecoin, която на даден етап отчиташе 800% ръст в рамките на 24 часа.

Това не е първият случай, в който Мъск влияе на пазарите с активността си в Twitter. По-рано тази седмица той помогна за продължаване на ръста при акциите на GameStop, след като написа “GameStonk” в Twitter и пусна линк към форума WallStreetBets.

Междувременно, акциите на полската компания CD Projekt поскъпнаха с 12.6% вчера, след като Мъск информира последователите си в Twitter, че харесва нейната игра Cyberpunk 2077.