Очаква се британският принц Филип да остане в болницата още "няколко дни", съобщи говорител на Бъкингамския дворец във вторник.

"Херцогът на Единбург остава в болницата, където получава медицинска помощ заради инфекция", каза говорителят.

"Той се чувства комфортно и реагира на лечението, но не се очаква да напусне болница в следващите няколко дни," според съобщението.

99-годишният съпруг на кралица Елизабет Втора беше приет в лондонска болница на 16 февруари, след като "се почувства зле".

По това време източници от двореца подчертаха, че състоянието му не е спешно и е постъпил в лечебното заведение без помощ.

Очакваше се Филип да остане в болницата няколко дни. От двореца за първи път потвърждават, че се лекува от инфекция. Според сведенията обаче болестта не е свързана с COVID-19.

Както 94-годишната кралица Елизабет Втора, така и принц Филип получиха първата си доза от коронавирусната ваксина в началото на януари.

Синът на Филип - принц Чарлз, посети баща си в болницата през уикенда. А внукът му - принц Уилям, беше попитан за благосъстоянието му по време на публично събитие в понеделник, когато отговори, че е добре и лекарите го следят.

Дни след катастрофата: Принц Филип отново седна зад воланаСъпругът на британската кралица - принц Филип, седна зад волана на своя Land Rover само дни, след като катастрофира близо до имението Сандрингам в Норфолк

Филип, който ще навърши 100 години през юни, е измъчван от здравословни проблеми през последните години.

Той беше хоспитализиран през декември 2019 г. във връзка с „предварително съществуващо състояние“, според двореца.

На фона на хоспитализацията на принц Филип, кралица Елизабет остава в замъка Уиндзор, където двойката прекарва голяма част от годината в изолация по време на пандемията от коронавирус.