Онлайн Джесика Набонго е известна като „Хвани ме, ако можеш“.

Като пътуващ инфлуенсър, писател и предприемач, тя е посетила повече от 200 държави и територии на шест континента, някои много повече от веднъж.

Не се спира на едно място дори и по време на пандемията, разказва Trip Advisor. По-рано тази година е домакин на онлайн концерт за Деня на Земята за National Geographic, а след рождения ден на островите Търкс и Кайкос се отправя към Пунта Мита, Мексико, където работи по книга за фотография за National Geographic, която трябва да бъде публикувана през май 2022 г.

Но тъй като светът започва да се отваря и международните пътувания отново са на дневен ред, Набонго със сигурност няма да се застои на едно място твърде дълго. Къде обаче би избрала да живее отрасналата в Детройт, но родена в Уганда Набонго?

Вижте пет места по света, фаворити на писателката:

Ентебе, Уганда

Набонго е живяла на четири континента. Но Уганда, казва тя, винаги ще бъде нейната родина и тя мечтае да създаде дом в този централно разположен град на северния бряг на езерото Виктория. „В бъдеще наистина искам да построя дом там със семейството си, така че всички да имаме къде да отидем,“ казва тя.

Картахена, Колумбия

Обект на световното наследство на ЮНЕСКО, градът е известен със своята жизнена испанско-колониална архитектура. „Много обичам Картахена! Обичам архитектурата, красивите сгради в Стария град. Бих искал да живея в един от историческите домове на града и да подобря испанския си език," казва Набонго.

Дакар, Сенегал

Оживеното темпо и топлия климат на най-големия мегаполис на Сенегал вдъхновяват Набонго да се връща отново и отново в него. „Обичам енергията на Дакар. Обичам храната, хората и времето е страхотно. Бих искала да живея на място извън града, в къща на плажа," казва тя.

Отиваме на пътешествия според зодиятаКакво препоръчват звездите за вас?

Акра, Гана

Набонго обича електрическите вибрации на столицата на Гана - град, който искри с неговата артистична енергия.

Ламу, Кения

Един от най-старите градове в Кения води началото си от селище на суахили, първоначално основано през 14 век на едноименния остров. „Град Ламу е още едно от тези места, на които отидох и просто почувствах, че ме обзема спокойствие", казва Набонго.

„На острова няма автомобили, много е спокойно и хората са мили. Храната е толкова добра, има красиви залези и просто добра енергия. Това е мястото, на което бих могла да отида да напиша следващата си книга. "