Цените на луксозните имоти ще продължат да се повишават през следващите години. Това става ясно от доклад на Knight Frank.

Ръстът през втората половина на 2021 г. дори ще е по-силен от този за първото полугодие, посочват още оттам.

Цените на луксозните имоти ще отчетат най-силен ръст през 2021 г. в Сидни. Прогнозните данни са, че недвижимостите в най-големия град на Австралия ще добавят 10% през настоящата година и нови 7 на сто през 2022 г.

Американските Маями и Лос Анджелис заемат втора и трета позиция в подреждането, като очакванията са, че имотите там ще повишат стойността си с 6 и 5 на сто през 2021 г., както и съответно 4 и 5 на сто през следващата година.

Искате ли да притежавате собствен дом в елитен хотелски комплекс в Банско?Всички познаваме Банско като зимна дестинация. Курортът обаче предлага прекрасни условия за почивка и през останалите сезони, а през лятото са налице безкрайни възможности за забавление

Хонконг и Ню Йорк допълват топ 5 с прогнозен ръст от 4%, на колкото се очаква да възлезе и повишението в Париж и Женева.

Стойността на луксозните имоти в Сингапур, Оукланд и Мадрид ще отчете поскъпване от 3 на сто за 2021 г., докато най-слаб ръст (2%) се очаква в Лондон.

През 2022 г. именно Лондон и Сидни ще са най-повишаващите се пазари на луксозни имоти (7%), докато в Мадрид и Женева те ще добавят по 6 на сто.

Ръст от 5 на сто се очаква в Сингапур, Лос Анджелис и Хонконг.