Конкуренцията за Uber в Европа става все по-голяма, пише CNBC.

Естонската компания за споделени пътувания Bolt обяви днес, че е е получила финансиране от 628 млн. евро (711 млн. долара) в последния си кръг за набиране на капитал.

Част от настоящите инвеститори в компанията, както и Sequoia Capital, Fidelity, Whale Rock, Owl Rock и др., са участвали в подписката, която оценява осемгодишната компания на 7.4 млрд. евро, равняващи се на 8.4 млрд. долара.

Това е доста повече от оценката й преди пет месеца от 4.8 млрд. долара.

Основаната през 2013 г. компания се превърна в основен конкурент на Uber, при това на част от основните пазари, като Лондон и Париж. Тя продължава да се разраства, като вече разполага с електрически скутери, а също така доставя храна и поръчки от супермаркетите.

Днес Bolt разполага с над 100 млн. клиента в 45 държави от Европа и Африка.

Стриптийзьорки разнасят храна по домовете заради Covid-19Коронавирусът и глобалната пандемия промениха ежедневието на милиарди хора по света и преобърнаха бизнес моделите на хиляди компании

„По всяка вероятност ще се листваме на борсата, но не мисля, че в момента имаме нужда от тази стъпка“, казва главният изпълнителен директор и съосновател на Bolt Маркъс Вилиг.

Той е на мнение, че компанията му в бъдеще ще се съсредоточи основно върху доставката на храна. Днес Bolt прави тези доставки за 15 минути, като услугата Bolt Market е достъпна в 10 държави.