Бившият световен шампион по бокс в тежка категория Майк Тайсън заяви, че би излязъл на ринга срещу YouTube звездата Джейк Пол, който се изявява и като боксьор, но само срещу подходящата сума.

В нов епизод от подкаста Hotboxin’ с Пол Пиърс, Тайсън разговаряше с шампиона в средна категория Джермал Чарло, а разговорът бързо се насочи към YouTube звездата Пол, който впоследствие се преквалифицира в боксьор.

По време на подкаста Пол посочи, че за Тайсън се предполага, че трябва да се бие с Джейк Пол, което накара бившия шампион да възкликне, че не е запознат, че му предстои такъв мач, защото не е подписвал договор.

На въпрос на Пиърс дали ще се боксира отново и по-конкретно срещу Пол, Тайсън отговори, че би го направил срещу 1 милиард долара.

Преди това Тайсън беше опровергавал информацията, че му предстои да се бие с Пол при награден фонд от 49 млн. долара.

Топ 15 на най-богатите боксьори в светаОсем от тях притежават по над 100 млн. долара, но само един е непобедим

Подобен сума би направила мача най-скъпия в историята. Рекордът по генерирани приходи в момента се държи от боксовия мач между Флойд Мейуедър и Мани Пакиао от 2015 г.

През януари се появи информация, че Тайсън ще се боксира с Пол, но тези планове така и не се материализираха.

Тайсън е един от най-великите боксьори на всички време, но на този етап Пол не е за подценяване. Той записа победи във всичките си пет професионални мача досега, като четири от тях бяха с нокаут.