Най-ниските температури през започващия утре месец юни ще бъдат между 8 и 13 градуса, а най-високите - между 32 и 37 градуса.

Това сочи дългосрочната прогноза на синоптиците от НИМХ.

През първите дни на месеца ще преобладава слънчево време, а максималните температури ще се движат между 28 и 33 градуса.

В средата на периода - около 6 юни, температурите ще се понижат, а на много места ще има краткотрайни валежи и гръмотевични бури. Ще са налице и условия за градушки.

През повечето дни от второто и третото десетдневие температурите ще се движат около обичайните за периода. Повече слънце ще има в предиобедните часове, като след това се очакват краткотрайни валежи с гръмотевична дейност на много места.

Лекторите на Шумът на парите 2022: Антон АндоновКак войната в Украйна и високата инфлация се отразяват на пазара на жилищни имоти в България? Ще охлади ли пазара очакваното повишение на лихвите?

По-значителни валежи ще има около 13, 18 и 25 юни, когато и температурите ще паднат. През последните дни от месеца се очаква заполяне.

Юни е най-дъждовният месец в по-голямата част от България, посочват синоптиците. Обикновено дните с валеж са от 7 до 10, а в 2-3 от тях количеството е повече от 10 л./кв.м.

Често срещано явление са гръмотевичните бури и градушките. Веднъж на 10 години през юни в планините вали и сняг.