Лятото чука на вратата.

Няма нужда да чакате последния момент, за да се уверите, че и тази година популацията от комари в района изисква вземане на мерки.

За да се отървете от ухапванията на кръвопийците и да избегнете раздразнената кожа, използвайте няколко природни решения.

Конкретно, четири ароматни растения, които са доказали във времето ефикасността си.

Лавандула

Лавандулата е перфектното оръжие срещу комарите. Тя има интензивен аромат и отблъсква насекомите надалеч. Освен това растението има красиви цветове, с които ще разнообразите обстановката на балкона или пък във вътрешния двор. Лавандулата е и изключително лесна за поддръжка. Не изисква много грижи, пише 20minutos.es.

Жасмин

Друг удачен избор за използване на растение срещу комарите е жасминът. Той прогонва и осите.

Лимоново дърво

Цитрусовите плодове са всеизвестни със свойството си да прогонват хапещите насекоми. С дърво с лимони не само ще предпазите цялото семейство от нежелани ухапвания, но и ще се радвате на атрактивна градина. Това растение не е взискателно.

Генномодифицирани комари ще ограничават разпространението на заразиСъздадените от Oxitec мъжки комари носят ген, който е смъртоносен за женското потомство

Ароматни подправки

За балкона препоръчваме да заделите няколко саксии за ароматни подправки - босилек, мента и др. Освен че ще ухаят приятно и ще прогонват комарите, може да ги използвате и в гозбите си. Както и за приготвянето на летни коктейли.