Казват, че заиграването с печеливша формула е рисковано, особено когато тази формула носи огромни приходи на пострадалите от COVID-19 ресторанти и е един от стълбовете на туризма в дадена страна.

Така че, когато в началото на годината правителството на ОАЕ обяви, че сменя дните на уикенда от петък и събота на събота и неделя, за да бъде в крак със световните пазари, хотели в Дубай побързаха да уверят своите посетители, които обичат забавленията, че най-големият им страх няма да бъде оправдан — брънчовете не “приключват", а просто се местят в събота.

Брънчовете в Дубай са легендарни като винаги са се славели със своята екстравагантност. Традиционно започващи около 12.30 на обяд и приключващи по някое време след 16.30 часа, тези събирания, на които се яде и пие на корем, засилват имиджа на Дубай на място, където се купонясва с шампанско и омари.

Всъщност брънчовете са дългоочакван край на седмицата за работещите здраво жители на града. Не се подвеждайте по луксозните стоки и коли, тъй като това е един град, в който хората работят много, за да печелят дирхамите си, които не се облагат с данъци.

Най-луксозните вили за резервация по света през 2022 г.Ако сте по-голяма компания или жадувате за повече място, помислете за резервация на вила, в която ще имате всичко необходимо, за да започнете релаксацията си веднага щом влезете през вратата

Според проведено наскоро проучване от компанията Kisi, Дубай се нарежда на първо място по най-претоварено население в категорията за интензивност на работата, което означава, че заетите на пълен работен ден често работят по 48 часа на седмица, пише CNBC.

ОАЕ се бори с въпроса за баланс между работата и личния живот, като правителството наскоро обяви 4.5-дневна работна седмица за държавните служители, което означава, че те получават половин почивен ден в петък.

По-голяма част от частния сектор, в който преобладават чужденци, обаче ще продължи да работи по цял ден в петък, вследствие на което ресторантите местят брънчовете в събота, като изглежда почитателите на храната в Дубай приеха тази промяна с повдигане на рамене.

Всъщност, единственият сериозен проблем, който гладните почитатели на уикендите имат в момента, е кое от множеството предложения за брънч в Дубай да изберат.