Мълния уби трима души в центъра на София. Четвърти човек е в болница в тежко състояние, съобщи БНТ.

Инцидентът е станал в градинката на храм "Св. Никола" между улиците "Пиротска" и "Опълченска".

Сигналът към Бърза помощ е подаден в 18,15 часа, линейката е пристигнала на място 9 минути по-късно, съобщиха от Спешна помощ за "По света и у нас". Четиримата души са на възраст между 20 и 30 години.

Към мястото на инцидента пътуват следователи.

По информация на БТА тримата загинали и единият пострадал от падналата мълния до храма "Св. Никола" в София са сирийски граждани.

Има сигнал и за човек, ударен от мълния в района на Западен парк в София. Той е откаран в болница в тежко състояние, информира БНР.

Десетина са подадените до момента сигнали за различни произшествия, няколко подлеза в центъра на града са наводнени. Четири екипа на дирекция към Столичната община са на терен и отстраняват щетите, заяви Красимир Димитров, директор на дирекция "Аварийна помощ и превенция”.

До полунощ валежите навсякъде ще спрат, сочи прогнозата на НИМХ. Облачността от запад ще се разкъсва и намалява и до сутринта над цялата страна ще се изясни.

Гръмотевична буря с проливен дъжд и градушка удари столицата след 18.00 часа. За около половин час над района на столицата бяха регистрирани около 800 мълнии, показват данните на метеорологичните радари.