Жена на 78-години за трети път е арестувана по обвинение за банков обир, пише The Guardian. Бони Гуч, макар и дребничка на вид и безобидна баба, всъщност е рецидивист, става ясно след поредното й задържане в градчето Пелзънт Хил в американския щат Мисури.

Гуч е арестувана от местната полиция малко след като влязла в банков клон и подала на един касиерите следната бележка:

„Това е обир. Искам 13 хил. долара в дребни банкноти. Благодаря. Извинявам се, не исках да ви уплаша“.

Записите от видеонаблюдението показват дребна възрастна жена, облечена изцяло в сиво, с маска и слънчеви очила. Според разследващите тя подканила шашардисания касиер да не се занимава с броене, а просто да й даде парите. След това излязла от банката качила се в колата си и потеглила, а междувременно бил подаден сигнал.

Гуч е арестувана след като е изминала едва три километра. В колата й са открити банкноти от банката. И задържането й обаче не минава без куриоз.

„Когато полицаите я спират, те са леко объркани. От колата излиза тази нисичка, възрастна жена. В началото не бяхме сигурни, че сме хванали точния човек“, разказа местният полицейски шеф Томи Райт.

По думите му бабата-обирджия миришела силно на алкохол. Освен това се държала много „строго“ със служителите, които я арестували.

Според Райт задържаната Гуч има заболявания. Той определи цялата ситуация като „тъжна“.

„Работим и с други институции, за да определим следващите стъпки“, каза той.

Междувременно съдът определи 25 хил. долара гаранция за свободата на пенсионерката-обирджийка.

По време на делото се разбира, че през 2020 г. тя е арестувана по подозрение в банков обир. Тогава полицията получава сигнал от съседи на сина на Гуч, който обяснява, че майка му е бясна и е тръгнала нанякъде. Малко по-късно постъпва друг сигнал, вече от банков служител. Пред полицаите той обяснява, че дребна възрастна жена със зелена шапка влязла в банката и му подала нещо, което приличало на картичка за рожден ден. Вътре обаче пишело, че трябва да й даде 3 хил. долара в банкноти от 20 и 50 долара. Малко по-късно Гуч е арестувана без да окаже съпротива.

За това провинение тя е осъдена на пробация. Срокът на наказанието е изтекъл в края на 2021 г.

Първата й присъда за банков обир е от 1977 г. Постановена е в Калифорния.

По време на съдебното заседание за гаранцията отпреди дни й стана ясно, че възрастната дама е съдена заради дългове от няколко финансови институции.