Главният изпълнителен директор на X, доскоро Twitter, Линда Якарино е потвърдила пред CNBC, че в платформата за социални медии ще се появи видеочат. В интервю за телевизията Якарино посочва:

"Скоро ще можете да провеждате видеочатове, без да се налага да давате телефонния си номер на когото и да било в платформата."

Този ход отразява мисията на Якарино и Мъск да превърнат X в "мегаприложение за всичко", което включва дългометражни видеоклипове, плащания и абонаменти за различни услуги.

Twitter се сблъсква с правни проблеми заради X, Apple – заради App Store X е толкова широко използванa в търговските марки буква, че почти сигурно ще донесе правни предизвикателства за Мъск


Тази новина идва след малко загадъчен пост на дизайнера на X Андреа Конуей, която пише в профила си в социалната мрежа: "Току-що се обадих на някого от X“. Въпреки че в публикацията не се уточнява дали става въпрос за гласови или видеоразговори, сега изглежда, че тя е имала предвид вторите.

Не е ясно как видеоразговорите по X ще се отразят на отношението на потребителите към нея - в пренаселената среда за видеоразговори вече има Zoom, Microsoft Teams, Google Meet, Apple FaceTime и др. Но докато Мъск и Якарино се опитват да променят облика на компанията, те все повече гледат на платформата, известна преди като Twitter, като на разширяваща се далеч отвъд туитовете система от медии, комуникации и инструменти за плащания в реално време.

Threads има десетки милиони потребители. Но меденият месец може би свършваЗа по-малко от седмица броят на регистрациите надхвърли 100 милиона, но ангажираността на потребителите се забавя


Една от първите стъпки на платформата в нови области беше по отношение на дългометражното видео. През май компанията добави бонус за потребителите на Twitter Blue, който им позволява да качват видеоклипове с дължина до два часа.

Apple беше един от ранните потребители, използвайки функционалността, за да публикува целия първи епизод на своя сериал Silo в социалната платформа.

Наскоро X започна да плаща и на създателите на съдържание, които имат достатъчно последователи, за да генерират приходи - един потребител твърди, че е получил 24 000 долара, посочва Engadget.