Тоалетът, който Джилиан Андерсън (позната на публиката у нас с ролята на агент Скъли от „Досиетата Х“) шокира гостите и зрителите на наградите "Златен глобус" 2024.

На пръв поглед, шикозното творение от вълна и коприна на Габриела Хърст олицетворяваше холивудския блясък в ретро стил.

При по-внимателно вглеждане обаче, се забелязваха десетки бродерии с формата на женски полов орган, пришити към огромния кринолин на роклята, пише CNN.

„Опенхаймер“ и „Наследници“ са големите победители на „Златен глобус“ 2024Бляскавото събитие събра най-големите звезди от киното и телевизията, и стана първото по рода си след шестмесечните стачки от миналата година

Звездата от "Сексуално образование" коментира избора си пред Deadline, като заяви, че я е избрала "по толкова много причини".

Авангардният тоалет беше съчетан със сребриста метална чанта на Aquazzura и скъпоценни камъни на Chopard, и разпали дебат в социалните медии.

Някои потребители на X предположиха, че изборът на звездата – обявен като "сътрудничество" с дизайнерката Габриела Хърст, е мълчаливо изявление в подкрепа на репродуктивните права на жените.

Протези или ботуши? Новият моден абсурд на Louis Vuitton е тукПогледнати отдалеч, изглеждат като чифт черни обувки на токчета в комбинация с бели чорапи. Продават се на цена от 2 270 евро

В интервю пред британския Vogue, Андерсън допълни:

"Тъй като присъствието ми в Instagram подчертава йонис (санскритската дума за утроба или вагина), откакто "Сексуално образование" започна да се излъчва по Netflix, и с мантрата на моята марка (уелнес безалкохолни напитки) G-Spot, която е "да се даде приоритет на удоволствието", исках да внеса този елемент в дизайна...

Много се радвам, че Габриела беше готова за предизвикателството!"

Според актрисата, бродирането на всеки мотив е отнело на майсторите 3,5 часа или общо около 150 часа.

Официално: Peach Fuzz е цветът на 2024 г.Според експертите на Pantone Color Institute, това е лек, плодов тон, който внушава мир и спокойствие

Андерсън неведнъж е изразявала възхищението си от творчеството и устойчивото развитие на марката Gabriela Hearst.

През 2016 г. дизайнерката заяви пред New York Times, че Андерсън пък е нейна муза и добави: "Тя е толкова секси, толкова силна: образът на интелигентната красота."

Като оставим настрана анатомичните предизвикателства, роклята на Андерсън имаше още едно революционно за червения килим допълнение – джобове.

"Толкова е удобна. Има джобове от двете страни, за да ми е топло на ръцете.", похвали се актрисата.