Телевизионният водещ Дон Лемън публикува интервюто с Илон Мъск, за което твърди, че е накарало милиардера да отмени договора му с X.

В разговора си Мъск и Лемън обсъждат употребата на наркотици от главния изпълнителен директор на Tesla и собственик на X, както и намеренията си за модериране на съдържанието в социалната платформа.

Преди да излъчи предварително записаното интервю, Лемън открива първия епизод на "Шоуто на Дон Лемън", пояснява WSJ.

"Предизвиквам те, Илон, да изгледаш цялото интервю и да кажеш на света защо не е това, което твърдиш, че искаш в X", заявява водещият.

В епизода, публикуван тази сутрин, Лемън уточнява: "След като месеци наред ме молеше, ухажваше да предложа ексклузивно съдържание в неговата платформа, Илон Мъск реши да развали сделката".

Бившият водещ от CNN, който през януари беше избран за водещ на предаване в X, заяви, че планът му винаги е бил да го пусне във възможно най-много онлайн платформи.

Той е публикувал интервюто в YouTube, Spotify и X, като в последната е било добавено около 45 минути по-късно от планираното заради, по думите му, технически проблем с видеото.

Миналата седмица Лемън заяви, че Мъск е отменил сделката с X часове след като са завършили интервюто.

В изявление, публикувано в X миналата седмица, Мъск твърди, че на Лемън "липсва автентичност" и "подходът му на практика е просто "CNN, но в социалните медии". "

Говорител на X не отговори на запитването за коментар от WSJ.

В интервюто си Мъск заявява, че възнамерява да разшири ролята на X като източник на информация в реално време с различни гледни точки, което предизвиква дебат за политическите пристрастия на Лемън.

"Моето усещане е, че си нещо като ляв център, не знам, ти ми кажи", казва му Мъск. "Ами, гледал ли си ме някога по CNN?" отговаря водещият, на което милиардерът отговаря: "Виждал съм сегменти."

По време на разгорещената размяна на реплики, Лемън провокира Мъск с въпроси за употребата на наркотици, като го попита бил ли е под влияние на такива субстанции, когато е публикувал противоречиви материали в X.

"Не пия, наистина не пия, не", категорични отговаря Мъск.

За наркотиците казва, че това е личен въпрос и е приемал само медицински предписан кетамин заради депресия.

През януари Wall Street Journal съобщи, че употребата на забранени наркотици от Мъск, включително LSD, кокаин, екстази, гъби и кетамин, тревожи ръководителите в Tesla и SpaceX.

"Наистина не се дрогирам, защото така няма да мога да си свърша работата", категоричен е той.

На въпрос за неотдавнашната среща с кандидата за президент на Републиканската партия Доналд Тръмп, Мъск отрича бившият президент да му е поискал дарение и добавя, че няма никакви планове да подкрепя кандидат до последния етап на изборите.