Преговорите между ГЕРБ и "Продължаваме промяната - Демократична България" (ПП-ДБ) приключиха.

Кандидатът на ГЕРБ-СДС за министър-председател Мария Габриел ще отиде при президента Румен Радев днес в 16:00 часа, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ.

Заедно с нея ще бъде и преговорният екип на партията.

Пред държавния глава Габриел ще обяви резултата от преговорите с ПП-ДБ и решението си за връчения ѝ мандат за съставяне на правителство, се посочва в прессъобщението.

От прессекретариата на държавния глава също съобщиха, че днес, от 16.00 ч. държавният глава Румен Радев ще се срещне на „Дондуков“ 2 с кандидата за министър-председател на ГЕРБ-СДС.

В рамките на конституционната процедура президентът връчи вчера първия проучвателен мандат за съставяне на правителство на Мария Габриел, която беше излъчена от най-голямата по численост парламентарна група в настоящия парламент, допълват от президентството.

БТА припомня, че вчера президентът връчи първия проучвателен мандат за съставяне на правителство на кандидата за министър-председател Мария Габриел. Имате седем дни за структура и състав на кабинет, каза тогава държавният глава.

Седем дни е срок, който не приемам. Трябва в максимално кратко време да изчистим нещата. Това коментира пред журналисти Мария Габриел, след като получи папката с мандата за съставяне на правителство от президента Радев.

Надявам се в следващите 24 часа да финализираме споразумението, нямаме различия за приоритетите на страната, коментира тя.

Разговорите за постигане на споразумение за съвместно управление и проектосъстав на кабинет между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ продължиха и днес.