Тъй като привидно вечният дебат за цените на билетите за концерти продължава, фронтменът на Iron Maiden Брус Дикинсън предложи своето мнение по този въпрос, както и по други аспекти на музикалната индустрия.

Дикинсън не се сдържа в интервю за мексиканското списание ATMósferas, когато го попитаха за завишените цени на билетите. Като краен пример Дикинсън посочва една особено престижна поредица от концерти - резиденцията на U2 в The Sphere в Лас Вегас.

"Нямам никакъв интерес да плащам 1200 долара, за да отида да гледам U2 - никакъв. Сто долара, може би. Но за мен е важно да се опитаме да запазим, от една страна, правилния тип билети на правилната цена."

Дикинсън предлага местата пред сцената - "за които всички казват, че трябва да са най-скъпите билети" - всъщност да са "най-евтините, защото там застават истинските фенове и поддържат музиката жива”.

Струва си да се отбележи, че билетите за предстоящото солово турне на певеца, както и концертите на Iron Maiden през 2024 г. следват стандартния модел за местата на арената - от 50+ до 200+ долара, като колкото по-близо до сцената, толкова по-скъпо.

"Промоутърите трябва все пак по някакъв начин да си върнат парите. Без тях няма как да има концерти", отбелязва Дикинсън. "Така че това е деликатен баланс, но като цяло цените са се повишили. А някои от билетите, които хората купуват, за мен са безумни. Никога не бих платил такава цена, но от друга страна, вероятно не съм фен на конкретните изпълнители."

На други места в интервюто певецът обсъжда стрийминг услуги като Spotify, "които на практика ограбват музикантите, като не им плащат почти нищо за това, че пускат творбите им".

Той наскоро издаде новия си албум "The Mandrake Project", който е първият му самостоятелен запис от близо две десетилетия.

"Този албум беше много лично пътуване за мен и аз съм изключително горд с него. Рой Зи и аз го планирахме, писахме и записвахме в продължение на години и съм много развълнуван, че хората най-накрая ще го чуят.”

Тази година соло изпълнителят ще се отправи на турне в Обединеното кралство и Европа.