Група престъпници трябва да отвлекат едно момиче за откуп. Но те дори не подозират в какъв ужас се забъркват, докато не разбират, че уж невинната жертва може да ги изяде.

Хенри Кавил воюва срещу нацистите в специални мисии през Втората световна война. А Дев Пател е новият екшън герой и раздава шутове и юмруци. Зендая пък е в ролята на съпруга, колебаеща се между мъжа си и най-големия му враг.

Това е списъкът с филми за гледане на BBC през април.

Abigail

Задачата изглежда проста – трябва да бъде отвлечена 12-годишната дъщеря на един милионер. Детето ще бъде задържано за 24 часа, а след това похитителите ще си тръгнат с 50 млн. долара откуп.

Но в тази ужас-комедия всичко се обърква. Малкото невинно момиче, което е и балерина, се оказва безмилостен вампир. Оттук насетне хората, които са я отвлекли, имат избор. Или трябва да я убият, ползвайки всякакви известни тактики (сребърно острие, кръст и т.н.) срещу вампири, или да се оставят тя да ги изяде.

Режисьори на този филм са Мат Бетинели-Олпин и Тайлър Гилет, създали два от филмите в поредицата Scream. Смехът е гарантиран, страхът – също.

Премиерата е на 9 април.

Coup de Chance

Уди Алън е автор на десетки филми, но този е първият на френски език. Тази комедия разказва историята на Фани, красива, омъжена жена, която случайно среща на улицата свой съученик. Той ѝ припомня колко влюбен е бил в нея. И макар че е уж щастливо омъжена, тя започва да обмисля какъв ли би бил животът ѝ с някогашния обожател, появил се внезапно.

Само че Фани не подозира колко далеч би стигнал съпругът ѝ Джийн, за да запази брака им. В историята се намесват частен детектив, следене, компрометиращи снимки и други неочаквани обрати.

Премиерата е на 5 април в Германия и САЩ.

Sasquatch Sunset

Обикновено актьорите говорят, което предполага, че трябва да са научили диалозите си преди да заснемат сцената. Тук обаче случаят е различен.

Sasquatch Sunset е „безсрамно отвратителна комедия“, както я нарича един филмов критик, която разказва историята на семейство същества от рода на Голямата стъпка. Не се мъчете да познаете актьорите, върху тях има толкова грим, че и майките им не биха могли. И не очаквайте никакъв диалог. Всъщност през цялото време те сумтят, крещят и вият.

И въпреки необичайната концепция, филмът разказва за нормалните неща – любовта, секса, родителството, приятелството.

Премиерата в САЩ е на 19 април.

Monkey Man

Дев Пател има с какво да се похвали. Преди десетилетие и половина, едва 19-годишен, той изигра главната роля в хитовия Беднякът-милионер. Няколко години по-късно Пател бе част от звездния екип, създал незабравимия сериал The Newsroom.

Сега той влиза в ролята на екшън герой. В този филм той играе сирак, работещ в нощен клуб в индийски град. Героят му планира да отмъсти на гангстерите, убили семейството му.

Тук в историята се намесва и легендата за Бялата маймуна, митичен отмъстител, който винаги закриля слабите. Това главният герой е чул от покойната си майка, а сега ще го приложи в практиката.

Пател всъщност раздава юмруци и ритници доста прилично, а бойните сцени са впечатляващи.

Премиерата е на 5 априлл

Civil War

В този филм бъдещето на САЩ е мрачно. Вместо обединена страната е разделена след като Калифорния и Тексас решават да напуснат съюза и да сформират нова държава. Отделените щати наричат себе си „Западен алианс“ и започват война срещу „другите“ американци.

Кирстен Дънст е част от група журналисти, които отиват в Белия дом, за да интервюират президента. Оказва се обаче, че по същото време натам са се насочили и враговете от алианса. Кой ще стигне първи?

Премиерата е на 12 април във Великобритания, САЩ и Канада.

The Ministry of Ungentlemanly Warfare

В тази история Йън Флеминг помага на британския премиер Уинстън Чърчил да огрганизира специална ударна група за акции срещу немската армия през Втората световна война.

Проблемът е, че всички в този отряд са...луди. Но пък вършат работа.

Режисьор е Гай Ричи, а това винаги звучи като обещание за забавления.

Премиерата е на 19 април.

The First Omen

Още през 1976 г. Ричард Донър създава The Omen, в който разказва страшната история за раждането на Антихриста. Тогава той е малко момче и расте по лондонските улици.

След няколко продължения е време за предисторията. В новия филм се разказва за онези, които искат да доведат Антихриста на земята. Това са свещеници, замесени в сатанистка конспирация, действаща в Рим. На техния заговор се натъква една монахиня и събитията вземат доста плашещ развой.

Премиерата е на 5 април.

Challengers

Зендая е в ролята на някогашната шампионка по тенис Таши, която прекратява кариерата си заради тежка контузия. Преди това тя е успяла да се замеси в любовен триъгълник с бъдещия си съпруг и негов приятел, също тенисисти, а и бъдещи противници на корта.

Години по-късно тримата отново се срещат, но вече в различни условия. Таши е омъжена, но съпругът ѝ се изправя срещу някогашния си приятел. Тя пък започва да се колебае между двамата.

Филмът обещава напрегнати сцени и еротика.

Премиерата е на 26 април.

The Feeling That the Time for Doing Something Has Passed

Този филм има 100% резултат в Rotten Tomatoes и е комедия, режисирана от Джоана Арноу, която играе и главната роля. Историята е донякъде базирана на собствените й преживявания.

Главната героиня Ан е трийсетгодишна жена, живее в Ню Йорк и е затънала в скучна офис професия. Тя има странна връзка с по-възрастен мъж. Ан харесва той да й казва какво да прави, а в един момент нещата стават толкова странни, че тя настоява дори да не говори, когато се виждат.

След това обаче в живота й се появява друг мъж и всичко се променя.

Премиерата е на 26 април.

Girls State

Спечелилият "Еми" документален филм разказва историята за събитие, на което в американския щат Мисури се събират над 1000 момичета, за да си поиграят на правителство, т.е. да заемат всички важни позиции във властта. Образецът на това нещо всъщност е ежегодна сбирка, но само за момчета.

Тук обаче е показан животът на момичетата и проблемите, с които трябва да се справят и в тийнейджърска възраст, а и след това.

Премиерата е на 5 април по Apple TV+