Според Бриджит Джоус, „всички знаят, че дневниците са пълни с глупости“, но от онези, които диктуват вътрешните ѝ монолози, стават страхотни филми. Толкова страхотни, че скоро започват снимките на четвъртия от поредицата, съобщава BBC.

Рене Зелуегър, Хю Грант и Ема Томпсън ще се въплътят в познатите ни герои в „Бриджит Джоунс: Луда по момчето“, който се очаква да излезе по кината на 14-и февруари 2025 г.

Продукцията носи името на предпоследния роман на Хелън Фийлдинг, публикуван през 2013 година. В него Бриджит вече е на около 50 години и овдовяла майка на две деца – след кончината на Марк Дарси (изигран от Колин Фърт).

Продуцентите не коментират в каква степен филмът ще се придържа към сюжета на книгата, но разкриват, че автор на сценария е самата Фийлдинг. Вече е ясно и че Хю Грант, който не участва в третия филм за симпатичната, злочеста Бриджит, ще се завърне като елегантния злосторник Даниел Клийвър, а Ема Томпсън – като гинеколога д-р Ролингс.

Нови попълнения към актьорския състав са Чуетел Еджиофор („12 години робство“) и Лео Удол („Един ден“), за когото се говори, че ще играе по-младия обект на желанията на Бриджит, след завръщането ѝ на „любовния пазар“.

Хелън Фийлдинг решава да „отпише“ Марк Дарси от поредицата, тъй като не иска Бриджит да се превърне в „самодоволна омъжена жена“ – съдба, която на млади години героинята смята за абсолютно печална, припомня британската обществена телевизия.

Когато „Луда по момчето“ излиза на книжния пазар, Фийлдинг споделя пред BBC, че написва книгата тайно, за да се предпази от очаквания и натиск и „за да мога да я напиша така, както написах първата“.