В Стопанския факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ е открита нова зала за обучение в партньорство с водещата технологична компания от гейминг индустрията Euro Games Technology (EGT).

Инициативата е насочена към създаване на модерни възможности за обучение и подготовка на студентите за предизвикателствата на съвременния бизнес свят.

Залата откри деканът на Стопанския факултет доц. д-р Атанас Георгиев заедно с Владимир Доков, главен изпълнителен директор на EGT.

"Тази зала представлява нова стъпка в желанието ни да предоставяме качествена подготовка на нашите студенти и сме изключително доволни от крайния резултат. За нас е удоволствие да си сътрудничим с модерни компании като EGТ, които активно се ангажират с подобряване на учебната среда", сподели доц. д-р Атанас Георгиев.

„Знанията и професионализмът са част от философията на нашата компания, които много ценим. Радвам се, че студентите ще могат да развиват уменията си в обстановка, която подпомага техния успех“, каза Владимир Доков.

Залата е оборудвана с най-нови технологии за обучение, които вече са на разположение на студенти и преподаватели. Модерният интериор с функционални възможности позволява провеждането на широк тип събития. Комуникационната и аудиовизуална техника - мултимедия, дисплеи, микрофони, интернет и озвучаване - предоставя възможности и за дистанционно водене на занимания, разширявайки капацитета на обучителния процес.

От Стопанския факултет очакват новата зала да създаде благоприятна среда за подготовка и потвърждават ангажимента си към високо качество на образованието за бъдещите лидери в индустрията.

Инвестицията на Euro Games Technology e част от стратегията на компанията за развитие и подготовка на кадри, която включва организирането и участието в различни инициативи в сферата на технологиите и бизнеса под формата на обучения, лекции и събития. Повече за целите и културата на EGT тук.