Германският оръжеен концерн Rheinmetall отчете днес по-високи приходи за първото тримесечие на 2024 година. Този финансов резултат идва на фона на увеличените поръчки в сектора на отбраната след руската военна инвазия в Украйна, предаде DPA, цитирана от БТА.

Стойността на консолидираните продажби на компанията се е увеличила с 218 милиона евро или 16 на сто до 1,58 милиарда евро. От Rheinmetall отчитат, че 77 на сто от тях са реализирани в изпълнение на поръчки на клиенти извън Германия.

Концернът регистрира рязко увеличение на поръчките от страна на редица западни държави. Те се стремят да попълнят оръжейните си арсенали, след като доставиха значителни количества боеприпаси и военна техника на Украйна.

Пазарната капитализация на Rheinmetall се е увеличила повече от четири пъти, откакто Русия нахлу в Украйна, посочва DPA.

През периода януари-март 2024 г. стойността на поръчките, получени от оръжейния концерн, се е увеличила с 43 на сто до 40,2 млрд. евро.

Rheinmetall потвърждава своята прогноза, че продажбите на дружеството ще възлязат на около 10 млрд. евро през тази година.