В разгара на нови геополитически сътресения, финансови предизвикателства и технологична трансформация 15-ото издание на форума ШУМЪТ НА ПАРИТЕ ще даде отговори на най-важните въпроси, свързани с българската икономика в глобалния контекст и как тя може да отключи нови възможности за растеж по пътя си към еврозоната и пълноправно членство в Шенген.

Едно от най-престижните и мащабни финансови събития у нас ще се проведе на 4 юни в Sofia Event Center с участието на международни и местни експерти, сред които представители на Международния валутен фонд, глобалната медийна организация POLITICO, Българската народна банка, Българската фондова борса, Института за пазарна икономика и др. Своите перспективи в рамките на форума ще дадат лидери на едни от най-големите бизнес организации от финансовия, технологичен и имотен сектор у нас.

Водещ на събитието е журналистът на bTV Светослав Иванов, който ще открие форума в 9:00 ч. Гостите ще имат достъп до нетуъркинг зоната на Sofia Event Center, в която ще има кетъринг от 13:00 ч., коктейл след 16:00 ч. и възможност за разговори с участниците във форума.

Визия за напредък отвъд политическия стрес

Каква трябва да е икономическата визия на България и как да действат политическите лидери, за да създадат свободна от корупция среда, която привлича чуждестранни инвестиции, насърчава иновациите и конкуренцията? Тази тема ще бъде на фокус в презентацията на Матю Карничниг, главен кореспондент за Европа на POLITICO, който е бил на първа линия в отразяването на едни най-значимите политически и икономически събития на нашето време.

Макроикономическите приоритети на България в темпото на глобалните тенденции и специално по пътя на страната ни към еврозоната ще очертае Джеф Готлийб, старши регионален представител на МВФ за Централна, Източна и Югоизточна Европа. Темата в дискусионен панел ще продължат лидери на водещи институции у нас – БНБ, БФБ, ИПИ.

Тази година във форума влизат и няколко нови за формата теми, една от които е посветена на енергийната сигурност с участието на Джордж Сатлас, изпълнителен директор на ICGB (Interconnector Greece - Bulgaria) от гръцка страна, и Димитър Бартов, Synergon.

По темата за икономическата роля на българския транспортен сектор, за чийто растеж пълноправното членство в Шенген е от ключово значение, ще говори Николай Рашков, делегат в Експертната група за международен транспорт към ЕК и главен оперативен директор на EuroSpeed.

Предприемачески уроци

През 2024 г. форумът поставя фокус и върху бизнес визионерството и успешните предприемачески модели у нас, включително износа на българско ноу-хау на външни пазари, с участието на представители на висшия мениджмънт на основани в България компании с бизнес навън, сред които MFG и Dreamix.

На сцената на ШУМЪТ НА ПАРИТЕ 2024 ще излязат Стоян Митов, изпълнителен директор, и Христо Томов, съосновател на разработчика на софтуер Dreamix. Това ще бъде първата им публична изява след сделката за придобиването на българската компания от американската Synechron.

Банкиране от ново поколение

Традиционно сред водещите дискусионни панели в рамките на ШУМЪТ НА ПАРИТЕ е развитието на банковия сектор у нас. Как финансовите институции определят конкурентните си предимства предвид мащаба на технологичната промяна, новите финансови предизвикателства и потребителски тенденции са част от темите, по които ще дискутират мениджърите на УниКредит Булбанк, Пощенска банка, БАКБ и tbi.

Финансиране на бъдещето

Финансовите теми продължават с дискусия за работещите решения за малкия и среден бизнес у нас, сред които предимствата на дигиталния факторинг, с участието на Силвия Младенова, изпълнителен директор на Smart Factoring.

ESG в действие: Стратегии и иновации за устойчив растеж

Как ESG стратегиите оказват влияние на цялостната устойчивост и стойност на бизнеса, инвеститорите и обществото и каква е тяхната роля като катализатор на иновации е следващата точка в програмата на ШУМЪТ НА ПАРИТЕ 2024 с участието на Мартон Патаки, главен мениджър на Джапан Табако Интернешънъл България, и Радослав Пашов, главен финансов директор и Член на СД на Svepol.

Управление на лични финанси и имоти

Форумът продължава с едни от най-интересните панели за потребителите:

Ролята на различните инструменти за спестяване и инвестиции, както и динамиката при различните класове активи ще обсъдят мениджъри от UNIQA, Amundi, MFG, iuvo и Binance.

Прогнози и перспективи за имотния пазар у нас ще дадат изпълнителните директори на Kalos Estates, Max View Properties и Bulgarian Properties.

ШУМЪТ НА ПАРИТЕ е сред най-разпознаваемите и утвърдени събитийни брандове в България, който в последните години разширява програмата си и привлича водещи експерти в дискусионни панели, посветени на макроикономическата картина, финансово-банковия сектор, имотите, капиталовите пазари и управлението на лични финанси, ESG стратегиите и предприемаческия пейзаж.

Аудиторията на конференцията включва представители на висшия мениджмънт в частния и публичния сектор, които улавят пулса на водещите тенденции и вземат прогресивни решения в отговор на големите геополитически, икономически и технологични предизвикателства.

ШУМЪТ НА ПАРИТЕ се организира за 15-а поредна година от Profit.bg, част от водещата медийна група Ringier AG.

Партньори на събитието са A1, УниКредит Булбанк, Пощенска банка, БАКБ, Amundi, tbi bank, Japan Tobacco International​, MFG, iuvo, UNIQA, Amundi, Smart Factoring, Telepoint, Eurospeed, Kalos Estates, Max View Properties, Bulgarian Properties, Nespresso.

Повече подробности за 15-ото издание на ШУМЪТ НА ПАРИТЕ следете на сайта на събитието.