Водещата глобална консултантска компания в областта на цифровата трансформация, фокусирана върху финансови услуги и технологични организации, Synechron, обяви придобиването на българския разработчик Dreamix. Той е основан през 2006 г. в София и оперира в сферата на софтуера по поръчка и цифровите продукти.

Dreamix задоволява персонализираните нужди на редица световноизвестни корпоративни клиенти в ключови индустрии, включително авиация, транспорт, ESG, здравеопазване и финтех. Сделката по придобиването е завършено на 26 март 2024 г.

Тази бизнес комбинация дава възможност на двете компании да обединят синергиите си под общата тема за изграждане и успешно предоставяне на първокласни, модерни бизнес решения на клиентите си, като в центъра на вниманието са техните уникални бизнес нужди. ДНК-то на Synechron, което включва стремеж към създаване на иновативни, напредничави в цифрово отношение и авангардни решения, стратегически се интегрира със сериозния опит на Dreamix в множество технологии и платформи в рамките на жизнения цикъл на софтуерното инженерство. Освен това обвързването на двете организации улеснява и по-нататъшното развитие на аутсорсинг услугите на Synechron, тъй като България продължава да бъде един от лидерите в европейския регион в областта на дигиталното продуктово инженерство.

Файсал Хюсеин, съосновател и главен изпълнителен директор на Synechron, коментира: "Развълнувани сме да приветстваме Dreamix в семейството на Synechron. Основополагащите визии на нашите две компании, както и сходните ни култури и ценности, ни позволяват да обединим силните си страни, за да предоставим ползи с добавена стойност на разширен списък от аудитории. Със синергията на нашите бизнеси можем да предоставим задълбочена ИТ експертиза на редица съществуващи и нови клиенти, които могат да реализират целите си за оптимални дигитализирани оперативни платформи и персонализирани бизнес решения."

"Много се вълнуваме, че сме част от високо ценения глобален екип на Synechron. Ентусиазирани сме да обединим силите си в рамките на това ново партньорство, тъй като всеки от нас използва своите екипи и колективни способности, за да предостави услуги от най-високо ниво на комбинация от предприятия", добавя на свой ред Стоян Митов, главен изпълнителен директор на Dreamix.