Airbnb придоби GamePlanner.AI - стартъп, който според компанията ще помогне за ускоряването на "избрани проекти с изкуствен интелект".

"Това, което прави GamePlanner.AI толкова специален, е, че той съчетава опит в областта на изкуствения интелект, дизайна и общността", заяви главният изпълнителен директор на Airbnb Брайън Чески, цитиран от FastCompany.

"AI бързо ще промени света повече от всяка друга технология през нашия живот, но трябва да гарантираме, че той влияе на човечеството по положителен начин.

Airbnb е една от най-хуманистичните компании в областта на технологиите и вярвам, че заедно с Адам Чейър и неговия екип можем да разработим някои от най-добрите интерфейси и практически приложения за AI."

С AI подръка. Как технологията променя туристическата индустрияСредният пътник прекарва повече от 5 часа, за да организира пътуването си, и преглежда 141 страници

Досега за стартъпа се знае малко. Компанията е съоснована и ръководена от Адам Чейър, който е съосновател на Siri и Сиамак Ходжат, който оглавява екипа за обработка на естествен език за Siri в Apple.

Сделката е първото придобиване на Airbnb като публична компания. По данни на CNBC тя е сключена за малко под 200 млн. долара.

Усилията в областта на генеративния изкуствен интелект придобиват все по-голямо значение в технологичните компании.

Airbnb: AI ще създаде възможност за появата на много нови стартъпи Компанията изчислява, че технологията ще позволи на нейните инженери да бъдат с 30% по-продуктивни

Чески е оптимистично настроен за бъдещето на технологията, като твърди, че AI може да осигури по-добър подбор на клиентите с техните идеални наеми.

Компанията наскоро пусна инструмент за фото обиколка, задвижван от AI, който помага на домакините да сортират изображенията на офертите си.