Разследването на причините за смъртта на звездата от "Приятели" Матю Пери "е към своя край", а служители от правоприлагащите органи допускат за възможно няколко души да бъдат обвинени.

Това се казва в скорошна актуализация от докладите на властите по случая, цитирани от Euronews.

Актьорът почина на 28 октомври 2023 г. на 54-годишна възраст след прием на медикамента кетамин. Той беше открит удавен в джакузи в имението му в Лос Анджелис.

В доклада от аутопсията, изготвен от Службата по съдебна медицина на окръг Лос Анджелис, като фактори, допринесли за смъртта, са посочени още коронарна болест на сърцето и опиоидът бупренорфин.

През май полицията на Лос Анджелис започна наказателно разследване, за да изясни докрай всички обстоятелствата около смъртта на звездата.

Списание People съобщава, че разследването е "близо до своя край" и че служителите на правоприлагащите органи смятат, че "няколко души" могат да бъдат обвинени.

Източникът на списанието твърди, че прокуратурата на САЩ ще вземе окончателното решение дали да бъдат повдигнати обвинения или не.

Преди трагичния инцидент актьорът е бил на терапия с вливане на кетамин, за който се твърди, че помага при депресия и тревожност.

Съдебният лекар отбелязва, че кетаминът в организма на Матю Пери "не може да е от тази инфузионна терапия, тъй като периодът на полуразпад на медикамента е три до четири часа или по-малко".

Според TMZ властите издирват лице, което може да е осигурило вторичен източник на наркотика или да разберат дали актьорът се е снабдявал с него чрез лични поръчки.

През по-голямата част от живота си Метю Пери е страдал от зависимости от наркотици и алкохол, като в мемоарната си книга "Приятели, любовници и голямото ужасно нещо" от 2022 г. казва, че е похарчил 9 млн. долара в стремежа си към трезвеност и е влизал в клиника по рехабилитация общо 15 пъти. Твърди още, че до 2021 г. е преодолял зависимостта си.