"Най-вълнуващото привличане е между две противоположности, които никога не се срещат."

Анди Уорхол може да се окаже прав, тъй като хората в тази статия, всъщност не съществуват, следователно отпада възможността да ги срещнете. Лицата им обаче разкриват най-често срещаните физически черти, които другите търсят в потенциалния си романтичен партньор.

Търговецът на секси бельо Pour Moi провежда глобално проучване с над 3000 участници, за да визуализира как биха изглеждали чертите на най-желаните половинки при различните нации. Е, компанията използва малко помощ от изкуствен интелект, по-конкретно Midjourney, за да покаже как изглеждат най-привлекателните партньори в осем държави.

Euronews се фокусира върху европейските, но ако ви е интересно как изглеждат най-сексуално привлекателните в Австралия, Канада, Индия, Южна Африка и САЩ, можете да разгледате цялото проучване ТУК.

Франция

Идеалният френски мъж се нуждае от лицево окосмяване, чаровни бръчици, тип "пачи крак", нежни кафяви очи и тъмна коса. И още нещо - поглед, който е нещо средно между "зареян" и "интензитет на сериен убиец".

За французойките някои от основните характеристики, които ги правят по-привлекателни, включват светло руса коса с бретон, меки черти на лицето, плътни устни и големи сини очи, в които буквално може да се удавиш.

Италия

За италианските мъже светлокестенявата небрежна коса е задължителна, а "меките зелени очи" и татуировките са на първо място сред най-привлекателните черти. Брадата също е тук плюс бонус - секси татуировка на шията.

Що се отнася до жените, кестенява коса, лешникови очи, пиърсинг на ушите и яркочервено червило са най-често срещаните черти.

Така че, изглеждайте като Гал Гадот и всичко ще бъде наред.

Великобритания

Къдрава коса и квадратна челюст са задължителни качества за британските мъже, както и брадата. Луничките също са често срещана особеност.

Най-сексуално привлекателните черти, които британките могат да притежават, са "целунатата от слънцето дълга коса, мили кафяви очи и смугла кожа".

Какво да кажем за личността във всичко това?

За щастие, проучването не спира до физическите характеристики. То разкрива, че доброто чувство за хумор е най-горещата личностна черта на всеки партньор по света, тъй като почти две трети (60%) от анкетираните са я посочили като основна.

Почти половината (49%) от анкетираните са заявили, че "грижовността" е секси черта, а "интелигентността" се нарежда на трето място в класацията на най-желаните качества, като 28% от търсещите романтичен партньор искат някой, с когото да водят стимулиращи разговори.

Челната петица се допълва от "външния вид", като всеки четвърти (25%) заявява, че това е нещо, което играе роля, за да се влюби, следван от "аромата" (17%).

Ето кои са 10-те най-желани качества според проучването:

1. Чувство за хумор (60%)

2. Ум (49%)

3. Интелигентност (28%)

4. Външен вид (25%)

5. Аромат (17%)

6. Решителност (16%)

7. Маниери (15%)

8. Чувство за стил (11%)

9. Глас/акцент (10%)

10. Височина (10%)

Други характеристики, които са на ръба на Топ 10, включват инициативност (7%); поемане на контрол (6%); притежание на пари (5%); работа/кариера (4%).

Проучването показва, че когато става въпрос за хората между 25 и 34 години, някои качества се открояват повече, отколкото при по-възрастните поколения. Сред тях са по-силно застъпените чувство за стил, добър аромат и инициативност, като повече от един на всеки пет (21%) поставя действията, които говорят повече от думите, като качество, което намира за секси.

По-възрастните предпочитат качества като "внимателност", като повече от половината на възраст над 55 години посочват това като една от основните черти, които намират за привлекателни в партньора си, както и че той мисли за малките неща.

"Обещаващо е да видим, че няколко естествени черти са сред най-предпочитаните; във Франция силно се открояват фините бръчици, които могат да накарат мъжа да изглежда чаровен, а луничките и естественият грим също се оказаха популярни.", обяснява Марина Николи, маркетинг мениджър на Pour Moi.

"Макар че външният вид може първоначално да привлича хората, чудесно е да се види, че доброто чувство за хумор и тактичността са водещите личностни фактори, които хората намират за привлекателни, тъй като вашата личност може да поддържа искрата жива", допълва тя.