Звездни престрелки в типично холивудски стил – по всичко изглежда, че актьорът Джордж Клуни има проблем с режисьора Куентин Тарантино.

"Куентин наскоро каза някои глупости за мен, така че съм малко раздразнен от него", коментира един от най-желаните мъже на планетата по време на интервю за списание GQ, заедно с не по-малко сексапилния си колега и близък приятел Брад Пит.

Супер звездите от А листата на Холивуд са тандем в новия филм „Вълци“, който все още не е излязъл на голям екран, пише CNN.

По думите на Клуни, Тарантино "е дал някакво интервю, в което е изброявал филмови звезди" и когато е станало дума за неговата персона, режисьорът на "Криминале" отговорил, че Клуни "не е филмова звезда".

"Добре, пич, разкарай се", продължава Клуни, а Брад Пит – предпочитан актьор във филмите на Тарантино, се залива от смях на заден план."Нямам нищо против да му дам акъл, щом той ще дава на мен ", допълва Клуни.

Вероятно той има предвид разговора, който Бъз Беймигбой от Deadline провел с Тарантино по време на филмовия фестивал в Кан и който журналистът припомня в колона от 2023 г. Двамата са обсъждали кой според Тарантино е филмова звезда, като като сред хората, които отговарят на изискванията, са посочени актьори като Джулия Робъртс, Леонардо ди Каприо, Чарлийз Терон и Дензъл Уошингтън.

Но когато става дума за Клуни, Тарантино казва:

Отдавна не мисля, че Джордж Клуни привлича някого в залата... Кога беше последният му хит, в който привлече публика?

Клуни, който е бил режисиран от Тарантино в един от първите епизоди на "Спешно отделение" през 1995 г., преди двамата да се срещнат като тандем и пред камерата във филма "От здрач до зори" година по-късно, в последно време предпочита да продуцира и режисира повече проекти, вместо да играе в тях.

Но с филм като "Вълци", чиято премиера е през септември, и предстоящата лента на режисьора Ноа Баумбах, чиито снимки току-що приключи, той признава защо се е върнал към актьорството.

"Това беше една година по пътя към режисурата, но децата ми вече са на определена възраст. Те трябва да ходят на училище редовно. Преди това можеха просто да дойдат с нас и всички да сме заедно на снимка. Сега е различно. Така че сега вероятно просто ще се съсредоточа върху други неща, например върху актьорството".

Клуни е баща на 7-годишните близнаци Ела и Александър, плод на любовта със съпругата му Амал, изтъкнат адвокат в сферата на човешките права.

В крайна сметка обаче, актьорът на пропуска да увери, че между него и Тарантино няма лоши чувства, тъй като по-нататък в интервюто за GQ заявява колко "щастливи" са двамата с Пит, че са работили многократно с някои от най-добрите режисьори в Холивуд, включително Тарантино.

„Вижте, ние сме истински късметлии, че работихме с тези страхотни режисьори. Режисьорът и сценарият са това, което те държи жив.“, допълва Клуни.