Маркетинговият консултант, отговорен за трейлъра на Megalopolis беше уволнен, след като скандалът с представените факшиви рецензии във видеото ескалира.

Според информация на Variety, цитатите с критика в противоречивия трейлър са дело на маркетинговия консултант Еди Игън, а според запознати източници, целият провал е резултат от „грешка при проверка на фактите“.

Игън е работил с Адам Фогелсън, председател на филмовата група на Lionsgate, повече от 20 години, пише Euronews.

Също така е доказано, че цитатите най-вероятно са генерирани от изкуствен интелект.

В информацията се споменава, че приложението ChatGPT е използвана за предоставяне на негативна критика за предишни творби на Франсис Форд Копола, в опит да се омаловажи негативната критика около Megalopolis след премиерата му в Кан, представяйки режисьора като неразбран гений.

Маркетинговият похват се оказва наистина глупав трик и предизвика разгорещен скандал, след като се разкри, че цитатите в трейлъра на филма са изфабрикувани.

Предвид ситуацията, Lionsgate бързо изтегли трейлъра и се извини на аудиторията.

„Lionsgate незабавно оттегля трейлъра на Megalopolis. Поднасяме искрените си извинения на засегнатите критици и на Франсис Форд Копола и American Zoetrope за тази непростима грешка в нашия процес на проверка. Сбъркахме. Съжаляваме.“, заявиха от филмовото студио.

Megalopolis трябва да излезе на голям екран на 27 септември.