Джордж Клуни и Брад Пит за пореден път се събират на голям екран в ролята на съмнителни персонажи от подземния свят, които имат повече общи неща, отколкото биха искали да признаят.

Резултатът е лежерна екшън комедия, на която липсва искра, пише BBC в рецензия за Wolfs – новия филм на двете холивудски звезди.

Написан и режисиран от Джон Уотс, режисьорът на трилогията за Човека-паяк, това криминале няма особено какво да ви предложи, но има какво да се каже за това, че ще видим отново двамата от най-известните и сексапилни мъже на планетата.

Клуни влиза в кожата на агент от подземния свят, мистериозен тип в черно, който е специализиран да разчиства проблеми, така че той е точно човекът, от когото се нуждае окръжната прокурорка (Ейми Райън), която има лоша нощ в луксозен хотелски апартамент в Ню Йорк.

В бара на долния етаж тя е заварила много по-млад мъж (Остин Ейбрамс), но малко след като е бил в леглото ѝ, той се строполява от него, удря си главата в пода и привидно умира. Едно телефонно обаждане по-късно Клуни се заема със случая.

„Няма никой друг, който да може да прави това, което правя аз“, хвали се той, докато в този момент влиза Пит и прави същото твърдение.

Оказва се, че тези двама самотни вълци сега трябва да работят заедно, което много ги дразни. За да бъде положението още по-неприятно, те откриват, че младият мъж, когото трябва да ликвидират, притежава раница, натъпкана с крадени наркотици, и освен това, все още е жив.

Сега трябва да обиколят града и да намерят този, на когото принадлежат наркотиците, но заради непрекъснатите заяждания може и да стигнат до никъде.

Сложните им отношения и фактът, че всъщност двамата безкрайно си приличат, създава очарователна и забавна динамика, особено когато 60-годишните секссимволи (да, прочетохте правилно) осъзнават, че имат проблеми с гърба и нужда от очила за четене.

Измежду двамата симпатични герои, Пит е по-нахалният, а Клуни - по-мърморещият, но са еднакво сдържани мъже, които ходят и говорят бавно, и дори пререканията им се ограничават до мълчаливи обиди и дребни несъгласия.

Само за да допълни лежерното усещане, сюжетът е с няколко обрата и разкрития. Има и някакви неясни, изтъркани неща за албански гангстери, допълва BBC.

Този подход към сюжета е озадачаващ, защото оставя безброй въпроси без отговор, свързани с окръжния прокурор, наркодилърите, собственика на хотела и съмнителните посредници на главните образи.

Може би Уотс е смятал, че химията между Клуни и Пит ще е толкова динамична, че никой няма да се интересува от историята. Или може би е решил да задържи част от информацията за евентуално продължение.

Wolfs дебютира тази неделя на филмовия фестивал във Венеция, но до края на месеца ще се появят и в Apple+.