Основните борсови индекси в САЩ нараснаха в края на търговията в сряда и затвориха близо до най-високите си стойности за сесията, възстановявайки се от загубите по-рано през деня. Подобно на вторник акциите на любимата на инвеститорите в изкуствен интелект компания Nvidia доведоха до широко рали на технологичните акции с голяма пазарна капитализация.

S&P 500 и Nasdaq Composite нараснаха съответно с 1,1% и 2,2%, докато Dow Jones Industrial Average добави 0,3%. Сега S&P 500 и Nasdaq са в серия от три печеливши сесии, тъй като пазарът възстанови голяма част от загубите от първата седмица на септември.

Акциите на технологичните компании с голяма пазарна капитализация се повишиха в сряда, като Nvidia поскъпна с 8,2%, след като главният изпълнителен директор Дженсън Хуанг се похвали със силното търсене на новата платформа Blackwell. Apple, Microsoft, Alphabet, Amazon и Meta Platforms също отбелязаха солидни печалби.

VanEck Semiconductor ETF скочи с 5,2%, тъй като Broadcom, Advanced Micro Devices и Micron отбелязаха рязък ръст. Дизайнерът на чипове Arm Holdings беше най-печелившият в Nasdaq Composite, като нарасна с 10%, след като Morgan Stanley нарече акциите „топ избор“ на фона на търсенето на изкуствен интелект.

Сред големите поевтиняващи компании акциите на GameStop се понижиха с 12%, след като компанията отчете печалби късно във вторник. Акциите на Trump Media спаднаха с 10% след президентския дебат между Доналд Тръмп и Камала Харис, който западните медии обявиха като победа за демократката.

Инвеститорите анализираха последните данни за инфлацията от сряда, за да получат сведения за състоянието на икономиката на САЩ и индикации за това колко агресивен може да бъде Федералният резерв, когато започне да намалява лихвените проценти.

Докладът за инфлацията показа, че потребителските цени са се повишили с 2,5% през 12-те месеца до август, което е по-малко от очакванията на икономистите, но все пак над целта на Фед от 2%.

Доходността на американските 10-годишни съкровищни облигации, която е чувствителна към очакванията около лихвените проценти, се повиши до 3,66%, след като по-рано през сряда достигна най-ниското си равнище от повече от година около 3,60%.

Биткойнът се повиши до $57 500, след като по-рано през деня падна под $56 000, а фючърсите върху златото се понижиха леко до около $2540 за тройунция. Фючърсите върху суровия петрол WTI поскъпнаха с над 2%, възстановявайки се от резките загуби във вторник, тъй като ураганът Франсин заплашва производството в Мексиканския залив.