Бившата първа дама на САЩ и съпруга на кандидата за президент на републиканците Доналд Тръмп – Мелания, заяви, че се гордее с работата си като модел в миналото.

„Защо заставам гордо зад работата си като гол модел? По-належащият въпрос е: защо медиите избраха да изследват моя триумф на човешките форми в модна фотосесия?“, пита Мелания в ново видео, публикувано в профила ѝ в X.

Бившата първа дама допълва:

„Нима вече не сме способни да оценим красотата на човешкото тяло? В историята майсторите художници са почитали формите, предизвиквайки дълбоки емоции и възхищение. Трябва да почитаме телата си и да прегърнем вечната традиция да използваме изкуството като мощно средство за себеизразяване“.

Говорител на бившата първа дама не отговори на въпросите за какъв медиен контрол говори Мелания и дали снимките са получили внимание в последно време, отбелязва CNN.

През октомври предстои на пазара да излязат мемоарите на бившата първа дама, озаглавени „Мелания“.

При новината за обявяването на книгата, издателите я описаха като „силна и вдъхновяваща история на жена, прокарала собствен път, преодоляла трудности и заявила личното си превъзходство“.

Историята на голите снимки на Мелания Тръмп беше припомнена по време на кампанията през 2016 г., когато New York Post публикува голите фотоси, за които съобщи, че са направени през 1995 г. и са се появили във вече несъществуващо френско мъжко списание.

Доналд Тръмп заяви пред изданието, че снимките са направени за европейско списание, преди двамата с Мелания да се познават, и че „подобни снимки са много модерни и често срещани“.

През 2000 г. се появи и корица на британското издание на GQ, на която родената в Словения Мелания позира гола в самолета на Тръмп. Година след публикуването на тази фотосесия бившата първа дама получи право на законно пребиваване в САЩ със зелена карта по елитната програма EB-1, съобщи The Washington Post. Тръмп и Мелания се ожениха през 2005 г.

Предишните два брака на републиканеца също са с модели: Ивана Зелничкова и Марла Мейпълс. Многобройните му бизнес начинания включваха и модната агенция Trump Model Management, която беше закрита малко след встъпването му в длъжност като президент на САЩ през 2017 г., припомня CNN.

Мелания Тръмп не се е появявала на президентската кампания на съпруга си тази година.

Тя е направила само няколко публични изяви, откакто бившият президент стартира кандидатурата си за Белия дом: началото на кампанията му през ноември 2022 г. в дома им в Мар-а-Лаго, кратка поява през март, когато го придружи, за да гласува на първичните избори за президент във Флорида, и присъствие на Националния конгрес на републиканците в Милуоки това лято.

През юли тя публикува писмо след покушението срещу съпруга ѝ на митинг в Пенсилвания, в което благодари на агентите на Сикрет сървис и служителите на правоприлагащите органи за защитата на Тръмп.

Съветници от кампанията на Тръмп и близки съюзници коментират, че бившата първа дама подкрепя съпруга си и неговите политически амбиции, но се е съсредоточила върху отглеждането на сина им Барън и допълват, че тя е много избирателна в политическите си изяви.

Появата на Мелания Тръмп е рядкост и на частни събития тази година. Тя беше домакин на благотворителна вечер за консервативната ЛГБТ група Log Cabin Republicans в резиденцията си в Trump Tower в Ню Йорк на 8 юли, както и на благотворителна вечер през април заедно със съпруга си в дома на инвеститора Джон Полсън, допълва CNN.