Доналд Тръмп не смята да се кандидатира отново за президент през 2028 г., ако загуби тазгодишната надпревара за Белия дом.

В интервю за „Full Measure“ с Шeрил Аткисън бившият президент на САЩ, който се кандидатира през 2016 г. и 2020 г., e попитан дали вижда себе си в надпреварата отново след четири години.

„Не, не се виждам там, не се виждам там“, казва 78-годишният кандидат на републиканците. „Изобщо не мога да си го представя. Мисля, че това ще бъде всичко.“

Камала Харис води пред Тръмп в повечето директни проучвания, след като преди това той беше установил солидна преднина пред Джо Байдън. Но президентската надпревара остава напрегната преди изборите през ноември, особено в ключовите щати, които ще бъдат ключът към победата.

В интервюто Аткисън пита Тръмп какви постове вижда да заемат в неговата администрация хора като технологичния милиардер Илон Мъск, бившата конгресменка от Демократическата партия Тулси Габард и бившия независим кандидат за президент Робърт Ф. Кенеди-младши. Тръмп отговаря, че не е сключвал сделки с никого, защото „не е подходящо да го правим“ и „е твърде рано“.

Все пак той излага по какво потенциално биха могли да работят Мъск, Габард и Кенеди, които са бивши демократи или поддръжници на партията, ако бъде избран.

„Боби ще се справи чудесно в областта на здравеопазването и околната среда. Той ще разглежда други държави, които не използват химикали, където използват много по-малко от нас, а хората са по-здрави, отколкото в Съединените щати. Ние не сме особено здравословна държава.“

Кенеди агитира за Тръмп, откакто прекрати собствената си независима кандидатура за президент, за да подкрепи републиканския кандидат.

Тръмп описва Габард, военен ветеран, която преди да се пенсионира беше конгресмен от Демократическата партия от Хаваите, като „човек със здрав разум“. Наскоро тя заяви, че за нея „ще бъде чест да служи“ при втора администрация на Тръмп. Габард се кандидатира за президент като демократ през 2020 г., но избра да подкрепи кандидата на републиканците на тазгодишните избори.

Що се отнася до другите споменати, Тръмп определя Мъск като човек, който може да прокара политики за намаляване на разходите във федералното правителство - идея, която той повдигна заедно с „комисия за правителствена ефективност“.

След зрелищното оттегляне от надпреварата на президента Джо Байдън, който изоставаше в социологическите проучвания, изходът от президентските избори е по-неопределен от всякога.