Основните борсови индекси в САЩ затвориха с повишение в сряда, след като ръстовете на банковите акции и на любимата на инвеститорите в AI Nvidia помогнаха на пазара да се възстанови от резките спадове от предишната сесия.

Dow Jones Industrial Average се покачи с 0,8% и достигна нов връх при затваряне. S&P 500 и Nasdaq Composite добавиха съответно 0,5% и 0,3%.

Акциите в сектора на чиповете се повишиха в сряда, като PHLX Semiconductor Index нарасна с 0,2%. Nvidia скочи с 3,1%, Broadcom, Arm Holdings, Micron и Marvell Technology също напреднаха.

Акциите на другите технологични компании с голяма капитализация паднаха. Apple, която достигна рекордно високо ниво във вторник, изтри с 0,9%. Microsoft, Meta Platforms, Alphabet и Amazon също загубиха позиции.

Акциите на Morgan Stanley скочиха с 6,5%, след като инвестиционният банков гигант отчете по-добри от очакваните печалби. Акциите на U.S. Bancorp се покачиха с 4,7% - също след оптимистична информация за печалбите. KBW Nasdaq Bank Index спечели 1,7%. Morgan Stanley и US Bancorp бяха последните големи финансови институции, които отчетоха силни резултати през последните дни.

Акциите на United Airlines скочиха с 12%, търгувайки се на най-високите си нива от началото на 2020 г., след като превозвачът публикува силни резултати и обяви програма за обратно изкупуване на акции. Акциите на Delta добавиха 6,8%.

Няколко от петролните компании, които паднаха във вторник – ExxonMobil, Chevron, Valero и Diamondback Energy – се повишиха в сряда, тъй като цените на суровия петрол се стабилизираха след два поредни дни на рязък спад.

Доходността на 10-годишните държавни облигации на САЩ, която се повиши през последните седмици, тъй като очакванията за големи намаления на лихвените проценти от Фед намаляха, се установи на 4,02% - спад от 4,04% във вторник. В по-ранната сесия доходността падна под 4% за първи път от началото на миналата седмица.

Фючърсите на златото се покачиха леко до около 2690 долара за унция. Биткойн се повиши до близо 68 000 долара, търгувайки се на най-високите си нива от края на юли.

Европейските фондови борси закриха вчерашната търговска сесия с преобладаващ спад на индексите, като само FTSE 100 на Лондонската фондова борса се покачи със 79,79 пункта или 0,97%.

Във Франкфурт DAX спадна с 0,18%, парижкият CAC 40 намаля с 0,40%, а общоевропейският Stoxx 600 регистрира спад от 0,15%.

Най-сериозен спад отбелязаха книжата на LVMH, губейки 3,7%, след като компанията обяви спад на продажбите с 3% през третото тримесечие.