Европейските пазари поеха надолу в сряда след влошените настроения на световните пазари.

Паневропейският индекс Stoxx 600 е с близо 0,4% надолу в средата на търговската сесия, като повечето сектори са на отрицателна територия.

Лондонският FTSE 100 се отличава с ръст от около 0,6%, след като последните данни за Обединеното кралство показаха, че инфлацията е спаднала рязко до 1,7% през септември.

Разглеждайки отделните акции, LVMH пада с 2,5% по обед, след като луксозната група отчете спад от 3% в продажбите през третото тримесечие. LVMH обяви във вторник, че е генерирала 19,08 милиарда евро приходи за трите месеца, завършващи през септември, което е 3% спад по отношение на органичния растеж спрямо същото тримесечие на миналата година.

В отчета за печалбите се казва, че „през третото тримесечие лекият спад в приходите се дължи главно на по-ниския растеж, наблюдаван в Япония, основно поради по-силната йена“.

Добавя се, че „в несигурна икономическа и геополитическа среда, групата остава уверена и ще поддържа стратегия, фокусирана върху непрекъснатото повишаване на привлекателността на своите марки.

Акциите на Adidas също се понижават - с около 2,8% - въпреки повишените прогнози за продажби на фона на по-добрите от очакваните печалби за третото тримесечие.

Adidas очаква приходите му да скочат с 10% тази година, в сравнение с предишната едноцифрена прогноза. Очаква се оперативната печалба да достигне около 1,2 милиарда евро тази година - срещу 1 милиард евро преди.

Компанията отчете 10% годишен ръст на приходите за третото тримесечие в неутрално отношение към валутата, отбелязвайки увеличение с 2 процентни пункта на нейния брутен марж до 51,3% през периода.

Марката се възстановява след разпадането на партньорството ѝ с американския рапър Ye, слагайки край на популярната им съвместна линия Yeezy. Компанията заяви, че предполага, че ще може да продаде оставащия си инвентар Yeezy, увеличавайки продажбите с 50 милиона евро.

По-ниското отваряне на за основните борси в Европа следва спадовете на Уолстрийт във вторник, както и тези повечето азиатско-тихоокеански пазари.

Акциите на ASML ще продължат да бъдат наблюдавани внимателно в сряда, след като нидерландската компания за чипове публикува финансови резултати ден по-рано, обявявайки разочароващи прогнози за продажбите.