Ева Лонгория играе ключова роля за спасяването на известния франчайз „Джон Уик“, когато филмът е на ръба на провал.

По средата на снимките на първата част от поредицата с участието на Киану Рийвс, продуцентите окончателно свършват парите, а Ева Лонгория се съгласява да предостави 6 млн. долара допълнително финансиране.

В замяна актрисата получава гаранция, че ще бъде сред първите инвеститори, на които ще получат гарантиран процент от печалбите, пише Business Insider.

Историята, която разказват режисьорите Чад Стахелски и Дейвид Лийч, е, че докато работят върху заснемането на продукцията, установяват, че в бюджета има недостиг от 6 млн. долара. В този момент започва мъчително търсене на инвеститор, който да запълни финансовата дупка, така че филмът да може да бъде завършен.

Тогава CAA, мощната агенция за таланти, подготвяща финансирането, решава да се обърне за съдействие към някои от звездите в А-листата на Холивуд и така в крайна сметка сделката стига до Ева Лонгория.

„Тя се притече на помощ и осигури липсващите пари“, казва Стахелски пред Business Insider.

Според него, по това време филмът е бил на 24 часа от пълен провал, макар че двамата режисьори и Киану Рийвс вече са „вложили всичко“ в работата по филма преди финансирането в последния момент от Лонгория.

Инвестицията със сигурност се е изплатила добре на актрисата. Въпреки че не са известни точните подробности за сделката, „Джон Уик“ събра 87 млн. долара в световния боксофис.

Целият франчайз – започнал с историята на персонажа на Киану Рийвс като пенсиониран наемен убиец, включва трите продължения на оригинала и е донесъл над 1 млрд. долара в световен мащаб.

„По време на сезона на наградите миналата година се сблъсках с Ева два пъти на събития на Академията и си спомнихме за тази история“, разказва Лийч и допълва. „Тя ми призна: „Това бяха най-добрите пари, които някога съм похарчила“.

Двамата режисьори разбират едва след края на снимките, че техният тайнствен финансист/спасител е Ева Лонгория.

„Бяхме на вечеря и се смеехме на всички глупости, които се случиха около снимките, когато ни казаха: „Между другото, знаете ли кой ви даде парите? Ева Лонгория.“. Не можахме да повярваме, че е тя“, допълват те.