През десетилетната си кариера Камерън Диас блести като една от най-ярките звезди от А листата на Холивуд.

За разлика от безброй други знаменитости обаче, тя винаги се съпротивлява да продаде името си като емблема на бранд или да подкрепя комерсиални кампании.

Но преди четири години това се променя.

Диас става съосновател на компанията за органични и веган вина Avaline, която стартира заедно с Катрин Пауър през 2020 г. (Пауър е основател и на козметичната марка Merit Beauty и на марката за грижа за кожата Versed.)

Двете са приятелки, които често споделят личните си вълнение на чаша вино. Но една вечер стигат до важно прозрение, разказва Fortune.

„Просто се запитахме какво има в бутилката с вино. Обърнахме я и разбрахме, че няма етикет, нито списък на съставките.“, споделя актрисата.

Оказва се, че двете се натъкват на нещо, което се оказва преломно за винената индустрия – прозрачност относно съставките и добавките в Совиньон блан, Сира, Каберне и др.

Дори в Лос Анджелис, „меката на уелнес удоволствията“, казва Пауър, хората нямат никаква идея, когато ги попитат за съставките на виното и дали е биологично произведено.

Ето защо Камерън и приятелката ѝ решават да променят старомодните стандарти във винената индустрия.

„Чукахме на много врати, за да убедим тези винарски семейства от Стария свят да работят с две момичета от Холивуд“, разказва Пауър.

Усилията им постигат успех, тъй като собствената им марка вино Avaline често е посочвана като една от най-продаваните в САЩ, с набор от червени, бели, пенливи и розета.

В този период Камерън Диас прекъсва актьорската си кариера и си взема дълга почивка от Холивуд.

„Чувствах, че това е нещо, което трябва да направя, за да върна собствения си живот. Наистина се запитах: Какво те вълнува? За мен отговорът беше семейството ми.“, споделя актрисата и допълва:

„Винаги съм си мислела, че няма да мога да продължавам, ако не впрегна цялата си енергия в силата да се тласна напред. Така че, щом веднъж осъзнаеш какво ти е нужно и отделиш време, колкото и да ти отнеме, да го направиш – то ще е твое. Просто го направете и ще намерите пътя към следващата си страст.“