“През следващата година генеративният изкуствен интелект ще продължи да бъде в челните редици на технологичния прогрес, защото ще стане експоненциално по-способен.”

Това казва Петра Еман, главен директор по иновациите и внедряването на AI в швейцарския гигант за медийни технологии Ringier AG. Портфолиото на групата включва 140 компании в Европа и Африка в областта на печатните, спортните и дигиталните медии, в продажбата на билети, развлеченията, електронната търговия и много други бързоразвиващи се онлайн платформи. Технологиите като съществена връзка между медиите, пазарите и рекламата са част от ДНК на Ringier.

Петра Еман ще бъде сред лекторите на форума Digital Trends 2024, който ще се проведе на 5 ноември в Sofia Event Center с участието на технологични експерти и лидери от едни от най-големите компании и организации в света - Google, Amazon Web Services, Accenture, UEFA, FIFA, Bundesliga, Aston Villa, LiveScore - заедно с визионери и ръководители от българската технологична и финансова среда. Организаторите на събитието Profit.bg и Sportal.bg са част от Ringier AG.

Петра Еман е сред най-младите членове на борда на директорите на Ringier, като отговаря за въвеждането на AI и други дигитални иновации във всички компании от медийната група. Преди това тя е работила близо 9 години в Google, където последната ѝ позиция е ръководител на глобалните партньорства за продукти с добавена реалност.

За да насърчава ентусиазма и развитието на младите хора в областта на науката, технологиите, инженерството и математиката (STEM), през 2020 г. тя се присъединява към фондация Technorama. Застъпва се за повече разнообразие в технологичната индустрия като член на консултативния съвет на We Shape Tech и инициативата Equal Voice на Ringier, която има за цел да повиши присъствието на жените в медийния бранш.

Петра Еман е в Топ 100 класациите на най-успешните жени в бизнеса в Швейцария, както и на визионерите в дигитализацията.

Има бакалавърска степен по машинно инженерство от ETH Zurich и магистърска степен по управленски науки и инженерство от Станфордския университет. Тя е израснала в Боливия и е живяла, учила и работила на четири континента. Владее четири езика.

“Общото усещане в Силициевата долина, където бях наскоро, е, че AI е надценен в краткосрочен план и подценен в дългосрочен”, казва Петра Еман.

По време на Digital Trends 2024 тя ще демонстрира ползите от внедряването на Gen AI инструменти чрез конкретни практически примери от индустрията.

“AI агентите са бъдещето - промяна на парадигмата, която значително трансформира компютърната ера”, казва пред Profit.bg експертът от Ringier седмица преди събитието.

Относно трансформацията на пазара на труда тя отбелязва: “AI няма да създаде трудов апокалипсис и въпреки че медиите постоянно обявяват такъв, аз се разграничавам от тази всяваща страх група. Изкуственият интелект обаче ще ще има осезаемо въздействие върху организациите, разпределението на задачите в тях и възможностите за вземане на решения.”

Преди участието си в Digital Trends 2024 Петра Еман посочва още, че в следващите години ще измерваме въздействието на изкуствения интелект върху бизнеса на три нива:

Подобряване на ефективността и производителността.

Увеличаване на приходите чрез нови продукти и бизнес модели

Повишаване на щастието на служителите.

Свържете се с визионерите, които ще вземат участие във форума Digital Trends 2024, като осигурите своето място за събитието през мрежата на Eventim.

Подробности за програмата и участниците, както и още новини около форума следете на сайта Digital Trends 2024.

Партньори на Digital Trends 2024 са Пощенска банка, Еко Партнърс България, УНИКА, tbi bank, ОББ, еMag, SmartIT, Hell Energy