Fitch потвърди кредитния рейтинг на Българска банка за развитие

1715
Fitch потвърди кредитния рейтинг на Българска банка за развитие

Международната рейтингова агенция Fitch Ratings потвърди кредитните рейтинги на Българска банка за развитие (ББР).

Дългосрочният кредитен рейтинг на ББР остава на инвестиционната степен “ВВВ-” с положителна перспектива.

Агенцията е мотивирала решението си със стабилното финансово състояние на ББР и по-добрите финансови показатели на банката в сравнение със средните за сектора. От Fitch са отчели и високото ниво на капиталова адекватност, с която разполага банката – 63%.


Оценката на кредитната агенция отразява също така и високата вероятност за подкрепа при необходимост от страна на собственика на ББР – българската държава.

В края на септември 2011г. Българска банка за развитие представи приоритетите на новата си тригодишна стратегия. Основният фокус в представената стратегия е насочен към кредитирането на българските малки и средни предприятия, особено тези с експортна и иновативна насоченост.

Банката даде сериозна заявка да се превърне в една от водещите финансови институции в България, като по този начин вземе по-активно участие във финансирането на инфраструктурни и инвестиционни сделки с национално значение.

Българският бизнес

Автор: Илия Атанасов

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg