УниКредит Булбанк ще наблегне на банкирането на дребно

3541
УниКредит Булбанк ще наблегне на банкирането на дребно

УниКредит Булбанк има амбициозни планове за развитие на банкирането си на дребно, която сфера на банката вече се поема от Паскуале Дажмбои. Джамбои е новият директор „Банкиране на дребно" към българската финансова институция и бе представен официално днес пред журналисти. Той поема поста от Любомир Пунчев в началото на 2011 г., като последният вече е директор „Продажби Банкиране на дребно" за ЦИЕ в УниКредит Груп.

Основна задача на новия мениджър е да изведе УниКредит Булбанк на челна позиция и при обслужването на граждани и домакинства, стана ясно от днешната среща. За него, както самият Джамбои се изрази, клиентите са всичко.

Изпълнението на целта започва с депозитно предложение от банката, чието мото на кампанията е „Вложи повече, получи повече" и е насочена към клиентите на банката с депозитни сметки там. От днес до края на юни 2011 г. всеки, който увеличи размера на съществуващия си депозит в банката, то за него е предвидена и пропорционално увеличение на лихвата при три условия.

В случай, че сумата на депозита се увеличи между 30 и 49.9%, от банката предлагат 30% увеличение на договорения лихвен процент. Увеличението на базата с между 50 и 99.9% ще осигури и 50% увеличение на договорения лихвен процент. Последното, трето предложение, гласи, че двойното увеличение на сумата, гарантира и двойно повишаване и на лихвата.

От банката уточняват, че според условията на кампанията по-високата лихва ще се начисли върху цялата сума. Предложението важи за всички клиенти с еврови и доларови депозити със срок над 1 месец.

От кампанията ще могат да се възползват и онези, чиито депозити са в лева, като пред тях има две опции - или да превалутират съществуващия си левов депозит в евро или щатски долари (като им бъде начислена лихвата към момента на превалутиране) - без да търпят санкции за операцията и след това да довнесат съответната сума, за да се възползват от предложението, или да запазят левовия си депозит и да ползват преференциалната лихва само върху новооткрит депозит в евро или долари.

На въпроса на Profit.bg каква цел са си поставили от банката в края на кампанията, Левон Хампарцумян, главен изпълнителен директор на УниКредит Булбанк, не пожела да коментира конкретни цифри, но каза, че целта им е амбициозна. Това твърдение подкрепи и Паскуале Джамбои, според когото основното послание в случая е, че поставят клиента на първо място.

Спестяванията на нови клиенти ще се привличат с промоционални условия на банката по депозит „Рокада”, при който лихвата се получава още при откриване на сметка. Лихвата за 6-месечните депозити до края на юни в евро ще е 4.50%, а за годишните – 5% и др.

Самият Джамбои има над 30 години опит в банковата сфера. Той се присъединява към Credito Italiano през януари 1977 г. и в професионалната си кариера заема много ръководни позиции в дирекцията „Банкиране на дребно" в UniCredit. Има диплома по право.

От 2003 до 2008 г. е главен изпълнителен директор на специализираната банка за ипотечно кредитиране в Италия - UniCredit Banca per la Casa. Бил е и главен оперативен директор и на банката UniCredit за потребителско финансиране в Италия.

През есента на 2004 г. е определен за италианския вицепрезидент на борда на Европейската ипотечна федерация - European Mortgage Federation (EMF), а от април 2007 г. до края на 2008 г. е и президент на EMF.

За близо година и половина, до края на 2010 година, ръководи дирекцията за бизнес консултации за банковата дейност на групата в ЦИЕ. От мат 2010 г. е в надзорния съвет на Укрсоцбанк на УниКредит в Украйна.

Сн.: Паскуале Джамбои, директор "Банкиране на дребно" на УниКредит Булбанк (банката)

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Коментари

Todorov
# 0
18:03 | 29 March 2011
edna duma Kuci banki i smeshnici, lugci!!!!!
Капиталист
# 1
15:03 | 29 March 2011
Вие се насочете към бабите, а ние ще си преместим фирмените сметки в друга банка. Как става така, че с влизането в отдел "корпоративни клиенти" на произволна друга банка, ни предложиха по-добри цени и условия още на вратата, докато вашите "сътрудници" не са ни потърсили нито веднъж за 3 години? И имате наглостта да пращате писма в които се говори за "партньорство"!?
Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg