УниКредит Булбанк има амбициозни планове за развитие на банкирането си на дребно, която сфера на банката вече се поема от Паскуале Дажмбои. Джамбои е новият директор „Банкиране на дребно" към българската финансова институция и бе представен официално днес пред журналисти. Той поема поста от Любомир Пунчев в началото на 2011 г., като последният вече е директор „Продажби Банкиране на дребно" за ЦИЕ в УниКредит Груп.

Основна задача на новия мениджър е да изведе УниКредит Булбанк на челна позиция и при обслужването на граждани и домакинства, стана ясно от днешната среща. За него, както самият Джамбои се изрази, клиентите са всичко.

Изпълнението на целта започва с депозитно предложение от банката, чието мото на кампанията е „Вложи повече, получи повече" и е насочена към клиентите на банката с депозитни сметки там. От днес до края на юни 2011 г. всеки, който увеличи размера на съществуващия си депозит в банката, то за него е предвидена и пропорционално увеличение на лихвата при три условия.

В случай, че сумата на депозита се увеличи между 30 и 49.9%, от банката предлагат 30% увеличение на договорения лихвен процент. Увеличението на базата с между 50 и 99.9% ще осигури и 50% увеличение на договорения лихвен процент. Последното, трето предложение, гласи, че двойното увеличение на сумата, гарантира и двойно повишаване и на лихвата.

От банката уточняват, че според условията на кампанията по-високата лихва ще се начисли върху цялата сума. Предложението важи за всички клиенти с еврови и доларови депозити със срок над 1 месец.

От кампанията ще могат да се възползват и онези, чиито депозити са в лева, като пред тях има две опции - или да превалутират съществуващия си левов депозит в евро или щатски долари (като им бъде начислена лихвата към момента на превалутиране) - без да търпят санкции за операцията и след това да довнесат съответната сума, за да се възползват от предложението, или да запазят левовия си депозит и да ползват преференциалната лихва само върху новооткрит депозит в евро или долари.

На въпроса на Profit.bg каква цел са си поставили от банката в края на кампанията, Левон Хампарцумян, главен изпълнителен директор на УниКредит Булбанк, не пожела да коментира конкретни цифри, но каза, че целта им е амбициозна. Това твърдение подкрепи и Паскуале Джамбои, според когото основното послание в случая е, че поставят клиента на първо място.

Спестяванията на нови клиенти ще се привличат с промоционални условия на банката по депозит „Рокада”, при който лихвата се получава още при откриване на сметка. Лихвата за 6-месечните депозити до края на юни в евро ще е 4.50%, а за годишните – 5% и др.

Самият Джамбои има над 30 години опит в банковата сфера. Той се присъединява към Credito Italiano през януари 1977 г. и в професионалната си кариера заема много ръководни позиции в дирекцията „Банкиране на дребно" в UniCredit. Има диплома по право.

От 2003 до 2008 г. е главен изпълнителен директор на специализираната банка за ипотечно кредитиране в Италия - UniCredit Banca per la Casa. Бил е и главен оперативен директор и на банката UniCredit за потребителско финансиране в Италия.

През есента на 2004 г. е определен за италианския вицепрезидент на борда на Европейската ипотечна федерация - European Mortgage Federation (EMF), а от април 2007 г. до края на 2008 г. е и президент на EMF.

За близо година и половина, до края на 2010 година, ръководи дирекцията за бизнес консултации за банковата дейност на групата в ЦИЕ. От мат 2010 г. е в надзорния съвет на Укрсоцбанк на УниКредит в Украйна.

Сн.: Паскуале Джамбои, директор "Банкиране на дребно" на УниКредит Булбанк (банката)