10 притеснителни навика на нещастните хора

23514
10 притеснителни навика на нещастните хора

Щастието съществува в толкова много различни фурми, че трудно може да бъде дефинирано. Нещастието, от друга страна, лесно може да бъде забелязано; знаете, когато го видите и определено знаете, когато ви е обзело.

Нещастието е смъртоносно за всички около вас, точно както пасивното пушене.

Когато хората са нещастни, е много по-трудно човек да бъде около тях, да не говорим да работи с тях. Нещастието прогонва хората, създавайки порочен кръг, който ви пречи да постигате всичко, на което сте способни.


Вижте още: 8 неща, които нещастните хора не искат да признаят

Нещастието може да ви изненада. Голяма част от щастието ви се определя от навиците ви (мисловно и на дела), така че трябва да ги следите отблизо, за да сте сигурни, че няма да ви повлекат надолу в пропастта.

Някои навици водят до нещастие повече от други. Трябва да внимавате особено много за следните 10 навика, подбрани от Entrepreneur, тъй като те влияят най-сериозно.

1. Да чакате бъдещето.

Да си казвате “Ще бъда щастлив, когато...” е един от най-лесните навици на нещастните хора, които можете да придобиете. Няма значение как ще завършите изречението (може да е повишение, по-голяма заплата или нова връзка), защото то набляга прекалено много на обстоятелствата, а подобрените обстоятелства не водят до щастие.

Не прекарвайте времето си в чакане на нещо, което е доказано, че няма ефект върху настроението ви. Вместо това се концентрирайте върху това да сте щастливи сега, в настоящия момент, защото за бъдещето няма гаранции.

2. Прекарвате прекалено много време и усилия в придобиването на „неща“.

Хората, които живеят в изключителна бедност, получават значителен прилив на щастие, когато финансовите им обстоятелства се подобрят, но то намалява бързо над определена сума. Има множество проучвания, които показват, че материалните неща не ни правят щастливи.

Когато си създадете навик да преследвате неща, има вероятност да бъдете нещастни, защото освен разочарованието, което получавате, когато се сдобиете с тях, откривате, че сте се сдобили с тях за сметка на реалните неща, които могат да ви направят щастливи, като приятели, семейство и хобита.

3. Стоите си вкъщи.

Когато се чувствате нещастни, е изкушаващо да избягвате други хора. Това е голяма грешка, тъй като общуването, дори и когато не ви е приятно, е страхотно за вашето настроение. Всички имаме дни, в които просто искаме да се скрием и да не говорим с никого, но трябва да разберете, че когато това се превърне в тенденция, то съсипва настроението ви.

Открийте кога нещастието ви прави антисоциални, накарайте се да излезете и да общувате с други хора и ще забележите разликата веднага.

4. Гледате на себе си като на жертва.

Нещастните хора имат склонност да действат от позицията, че животът е едновременно труден и извън техния контрол. С други думи: “Животът ме преследва и нищо не мога да направя.” Проблемът с тази философия е, че тя подхранва чувство на безпомощност, а хората, които се чувстват безпомощни, е малко вероятно да предприемат действия, за да подобрят нещата.

Всеки има право да се чувства сломен от време на време, но е важно да разбирате кога позволявате това да се отразява на начина, по който гледате на живота. Вие не сте единственият човек, на когото се случват лоши неща и вие имате контрол над бъдещето си, стига да имате желание да предприемете действия.

5. Песимизъм.

Нищо не подклажда нещастието така, както песимизмът. Проблемът с песимистичното отношение, освен че влияе на настроението ви е, че се превръща в самоизпълняващо се пророчество: ако очаквате лоши неща, е по-вероятно да получите лоши неща.

Трудно можете да се отърсите от песимистичните мисли, докато не осъзнаете колко нелогични са те. Принудете се да разгледате фактите и ще видите, че нещата далеч не са толкова лоши, колкото изглеждат.

Българският бизнес

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg