Aко повечето хора избират място за лятната ваканция според джоба си, то за други въпросът е да се избере най-доброто от луксозните места. Меню, приготвено от най-популярния готвач в света, уроци по тенис и голф от световни шампиони или футболна загрявка с треньорите на „Челси". Това е само малка част от лукса на остров Сардиния, привличащ прочути звезди на спорта и шоубизнеса. Нашият кореспондент Антоанета Николова надникна там, където обичат да отдъхват Наоми Кембъл и Роман Абрамович, например.

Закътан в зеленината на средиземноморската растителност Форт Вилидж крие далеч от любопитни погледа гостите си, на които гарантира задоволяване на всяка една прищявка. Менюто подготвя най-търсения в света готвач Гордън Рамси. Той контролира работата на още 100 елитни готвача. На отбраната публика Рамси споделя и някои малки тайни от своето майсторство.

„Когато съм в кухнята, се водя от представата как една жена иска да се наслади на едно ястие. Искам то да е секси. Това ме кара да се развихря. Клиентите искат не само да се нахранят, те търсят наслада", смята готвачът.

За душата и линията на тялото се грижи индийският лекар Мусараф Али, прочул се с елитните си клиники в Лондон и Съединените Щати, поддържащ здравето със смесени техники, на модерната и древната медицина

„През последното десетилетие модерната медицина не измисли нищо ново, а само се усложни и стана противоречива. Време е да преоценят древните лекове. Главата ръководи тялото. Ако поддържаш духа, поддържаш и физическото състояние", смята Али.

Футболните страсти задоволяват треньорите на британския клуб „Челси", чийто собственик Роман Абрамович повлече крак за руските олигарси. Мястото е достъпно за всеки, който може да си позволи на ден минимум четири цифрова сума в евро.

Източник: bTV