Британският милиардер Ричард Брансън ще предложи услугите си като стюардеса в пълна женска униформа на полет от Лондон до Куала Лумпур на авиокомпанията от Малайзия AirAsia X, след като загуби облог от нейния президент Тони Фернандес, съобщава АФП. Самият Бренсън има дял в основаната през 2007 г. презокеанска въздухоплавателна компания.

Датата на полета, обслужван от Брансън, беше определена за февруари.

Милиардерът загуби облог на последния Гран При за сезона от Формула 1 в Абу Даби, тъй като неговият тим Virgin Racing завърши след Lotus Racing на азиатския бизнесмен. Преди началото на сезона двамата се обзаложили, че който завърши дебютния си сезон на по-ниска позиция в класирането, ще стане стюардеса в полет на противниковата авиокомпания.

„Имаме куп идеи как да направим страхотен полет, с DJ в самолета. Ще бъде страхотен купон", издава тайни от кухнята Фернандес пред Reuters. По-рано той заяви, че местата за полета ще бъдат предложени на търг и парите ще отидат за благотворителност.

Фернандес определено има повод за задоволство. Освен че тимът му бе определен за най-добрия дебютант във Формула 1, сега и бившият му шеф ще му стане подчинен- и то какъв!