В сряда Форбс представи новия си списък на най-богатите хора в света.

Тази година имаше някои рекорди - повече милиардери от когато и да било друг път, двойно увеличение на милиардерите в Китай, Москва е лидер с най-много милиардери, a шест души от Facebook са в класацията.

Вече ви представихме най-младите милиардери, както и най-богатите жени (виж линковете по-долу).

Сега, за тези, които си търсят съпруг милиардер, да се спрем на най-богатите разведени в света:

Лари Елисън

CEO на Oracle

Място в класацията: 5

Състояние: 39.5 млрд. долара

Лари Елисън е бил женен и развеждан 4 пъти. Първо се жени за Ада Куин през 1967 и се развежда с нея през 1974 г., малко преди да основе Oracle (1977).

Втората му съпруга се казва Нанси Уийлър Дженкинс. Той е женен за нея само една година - от 1977 до 1978. Говори се, че тя го е изоставила, защото той прекалено много работел.

Третата съпруга е Барбара Буут. Той се жени за нея през 1983 и се развежда през 1986. Имат две деца.

През 2003 г. Елисън се жени за авторката на романтични романи Мелани Крафт, която е с 25 години по-млада от него. Развеждат се през септември 2010.

Ейке Батиста

CEO на EBX Group

Място в класацията: 8

Състояние: 30 млрд. долара

Той се жени за бразилска манекенка през 1991. Батиста е трябвало да се ожени за друга, но седмица преди сватбата се запознава с Оливейра и се жени за нея.

Според бразилските таблоиди, тя го е изоставила заради пожарникар през 2004 г., въпреки че двойката твърди, че се е развела по взаимно съгласие.

Тя получава 250 млн. долара обезщетение и живее на една и съща улица с Батиста с двете им деца, които той често посещава.

Дейвид Томсън

Председател на Thomson Reuters

Място в класацията: 17

Състояние: 23 млрд. долара

Първата му съпруга е Мари Лу Ла Прери, с която се жени през 1988 и се развежда на осмата им годишнина. Тя получава 6.3 млн. долара обезщетение. Двамата имат две дъщери.

През 2000 той се жени за Лори Лудвик - пресата описва връзката като „обречена" още от самото начало. Той подава молба за развод още през първата година от съжителството им. Скоро обаче се събират, а през 2005 Лори забременява. Двамата обаче пак се разделят и се развеждат преди да се роди детето. Разводът е скандален и шумен.

С. Робсън Уолтън

Място в класацията: 22

Състояние: 21 млрд. долара

Председател на Wal-Mart

Има три деца с първата си съпруга. И вторият му брак не издържа - развежда се с втората си съпруга Каролин Франк през 2000 г.

Лий Шо Кий

Място в класацията: 28

Състояние: 19 млрд. долара

Кий е разведен с пет деца.

Алексей Мордашов

Главен акционер и председател на Северстал - вторият най-голям алуминиев комбинат в Русия

Състояние: 18.5 млрд. долара

През 1996 той се разведе с Йелена Новитская, с която имаше 10-годишен брак. Той й плаща 6 000 долара на година и 435 долара на месец издръжка за децата.

Най-богатата разведена жена в света пък е:

Алис Уолтън

Наследница на Wal-Mart

Rank: 21

Worth: $21.2 Billion

Място в класацията: 21

Състояние: 21.2 млрд. долара

Уолтън е на 61 години, разведена е и няма деца.