Със сигурност се искат много талант, интелигентност и труд, за да станеш милиардер, но понякога и те не са достатъчни. Важно е и да бъдеш на правилното място в правилното време.

Понякога всичко е въпрос на това кога ще се родиш. Какво щеше да прави Бил Гейтс, ако се беше родил 10 години по-рано или 10 години по-късно? За това той да стане най-богатия човек на света със сигурност има значение фактът, че се е родил точно в годините, в които се създаваше компютърната революция, смятат от Investopedia.com.

Вижте 4 милиардери, за които съдбата бе отредила са се родят на правилното време и място:

Марк Закърбърг

Бащата на Закърбърг го научил да програмира с Atari BASIC през 90-те години, а по-късно му наел частен учител, за да разработва уменията му на програмист.

Когато започнал да учи в Харврд, той вече бил един от най-талантливите програмисти.

Закърбърг създава Facebook точно във времето, когато милиони хора по света са били жадни за такова общуване. По-рано би било твърде рано, а днес вече е късно.

Стив Джобс

Джобс е един от основателите на Apple през 1976 г.

Докато бил в гимназията той посещавал лекции в Hewlett-Packard Company, където скоро бил нает на летен стаж заедно със Стив Уознияк

През 1984 г. е създаден първият компютър Macintosh - за първи път компютърът бил с мишка и GUI. Този тип компютър бил точно онова, което хората търсели в момента и бързо станал популярен. Останалото е история.

Бил Гейтс

Когато Гейтс бил на 13 г., с пари от дарения неговото училище купува терминал Teletype Model 33 ASR. Гейтс и неговият съученик Пол Алън са силно впечатлени и започват да се интересуват от техниката.

Те основават Microsoft през 1975 г. и пишат операционна система за един от първите микрокомпютри в света - Altair 8800. Пет години по-късно компанията създава MS-DOS за новия модел персонален компютър на IBM.

Това, че Гейтс и Алън са имали достъп до компютърна технология в годините, в които повечето хора не са чували за нея, е много вероятно да има голяма роля за техния успех по-късно.

Опра Уинфри

Докато е в гимназията, а и по-късно в колежа, Опра Уинфри работи като водеща в радио станция. По-късно, в WLAC-TV тя става най-младата водеща и първата чернокожа водеща на новини.

След това се мести в Балтимор, където от 1976 г, е водеща на новини. Нейното собствено шоу започва през 1986 г. Предаването първоначално е замислено като клюкарско, но тя го разработва и включва много по-сериозни теми.

Нейното чувство за хумор и трогателните предавания идват във време (през 80-те години), когато женската публика е била жадна за силен ТВ персонаж -жена. Тя прави предаване на „женски" теми (каквито днес има много) първа. Уинфри поставя основите на женските предавания през 80-те години и е била абсолютен пионер в своята област.