Стандартните радиатори са твърде монотонни и обикновени за вас и искате да намерите модерно решение? Тогава ще ви бъде интересно да видите новите модерни, дизайнерски радиатори. Те вече не се грижат само за топлината, по-скоро са също и мебели, допринасящи за атмосферата на стаята.

Конвенционалните радиатори осигуряват надеждно отоплeние, но не са особено атрактивни и трудно се интегрират в модерна обстановка, а не може да бъдат и скрити, защото това ще намали ефективността им да топлят.

Затова се появяват все повече и повече изключително интересни дизайнерски радиатори, а от wanted.de подбраха най-интересните и актуални предложения.

Mоделът "Fina" на немската фирма Zehnder се вписва идеално в цялостната концепция за дизайн. На този радиатор през 2012 година бе присъдена наградата за дизайн "red dot design awards".

Дизайнерският модел радиатор "Soho" на италианската отоплителна марка Tubes също дава уютна топлина на стаята. Той спестява една трета от енергията, която би изхарчил един конвенционален радиатор.

Къде е радиаторът? Това, което изглежда като произведение на изкуството, всъщност е моделът "Cinier Greenor" на фирмата Bemm. Този уникат е направен от специален камък, с който се правят нагреватели, а самите нагревателни елементи са инсталирани и фугирани.

Дизайнерският радиатор "Sequenze" от серията "Irsap" на фирмата Bemm са като произведения на изкуството на стената. Те си играят със светлината и със сенките. Подобен радиатор струва според големината му между 1900 и 2900 евро.

Моделът "Dedalo" е предназначен да може да бъде окачен в отворите за кърпи. По желание той може да бъде и с LED-лампички, както и в 40 различни цвята.

Функционален дизайн предлага и моделът "Quadratur", който също е от серията "Irsap" на марката Bemm. Кърпите на рафта в банята са съхранени и едновременно с това затоплени.

Дизайнерски радиатори, като моделът на италианската фирма Tubes на име "Milano", изглеждат като скулптури в хола ви и едновременно с това излъчват топлина.