Редовните посещения на ресторантите за бързо хранене са вредни не само за линията, но и за черния дроб.

Само за един месец на такава храна черният дроб се уврежда като от хепатит. Резултатите от изследването на д-р Дрю Ордън бяха разкрити в телевизионното предаване "Лекарите".

Особено вредни от асортимента в ресторантите за бързо хранене са пържените картофи, защото в тях има не само много сол и мазнини, но за златист загар им добавят и захар. Лошо на черния дроб се отразяват и пърженото пиле и пържения лук.

"Такива количества мазнини и наситени мазнини водят до омазняване на черния дроб", каза д-р Ордън. Дори смятаните за здравословни предложения на ресторантите за бързо хранене, като салатите, често са пълни с химикали.

Някои заведения слагат в тях пропилен гликол, който е антифриз. Причината е, че с него салатите не повяхват. Ако човек има избор обаче, не би ял антифриз, дори и да не е вреден, посочва bTV.