Ръстът в Китай е достатъчно силен, за да подкрепи резултатите на компаниите, според ръководителя на звеното за инвестиционно банкиране на JPMorgan Кейт Мур.

„Все още харесваме китайските акции. Оценката ни за пазара е „overweight“ за пръв път от няколко години и имаме висока степен на увереност, че китайският пазар ще се представя по-добре от останалите световни пазари през следващите 12 месеца“, допълва Мур пред финансовото издание CNBC.

“Същата инвестиционна оценка даваме и на щатския пазар, но това не е новина, защото всички са позитивно настроени за щатския пазар и всички, които познавам, са дълги в доларови активи, държат в портфейлите си големи компании, като се оглеждат и за по-малки“, коментира още специалистът.

Според Мур моментът е подходящ да се погледне извън пределите на САЩ за по-нататъшни печалби и по-конкретно към Европа, Азия и Япония в търсене на „добра стойност“.

„Китайският пазар е изключително евтин“, коментира Мур. „Той се търгува при съотношение цена-прогнозирана печалба от едва осем и половина, което е дисконт от 40% спрямо съотношението на развитите пазари. Отклонението е два пъти и половина средното в исторически план.

Много лоши новини са заложени в тези нива", според специалистът.